28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noul primar din Cahul, pentru prima dată la Galaţi
Noul primar din Cahul, pentru prima dată la Galaţi

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a avut marţi o întrevedere cu primarul oraşului Cahul din Republica Moldova, Nicolae Dandiş (independent). Oficialul moldovean s-a aflat în vizită de curtoazie şi cunoaştere la Galaţi, pentru prima dată după alegerea sa în fruntea administraţiei de la Cahul, în luna iunie a acestui an.

Marius Stan şi Nicolae Dandiş au stabilit ca, la următoarea întâlnire bilaterală, discuţiile să se poarte între delegaţii extinse ale celor două oraşe, din care să facă parte reprezentanţii administraţiei publice locale la vârf din Galaţi şi Cahul (primari, viceprimari, consilieri locali), reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri. Cei doi primari au fost de acord că Galaţiul şi Cahulul pot implementa împreună proiecte transfrontaliere cu fonduri europene, motiv pentru care este necesară crearea unui grup de lucru comun care să identifice axele prioritare pentru Galaţi şi Cahul, pe care se poate aplica în vederea obţinerii finanţării europene.

În momentul de faţă, oraşele Galaţi şi Cahul sunt partenere în proiectul transfrontalier ”Eficienţă energetică în bazinul Mării Negre”, proiect în cadrul căruia s-a realizat o analiză aplicată a situaţiei energetice privind clădirile de utilitate publică din toate oraşele partenere din bazinul Mării Negre şi care are ca finalitate îmbunătăţirea eficienţei energetice a acestor clădiri. Pe lângă Galaţi şi Cahul, în proiectul transfrontalier mai sunt parteneri oraşe din Grecia, Turcia, Armenia şi Ucraina.


Articole înrudite