24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oprea le dă cu tifla liberalilor
Oprea le dă cu tifla liberalilor

Sâmbătă, 26 septembrie, deputatul Mircea Toader a precizat că PNL nu i-a făcut lui Gabriel Oprea vreo ofertă legată de diferite posturi într-un viitor eventual guvern liberal, şi nu s-ar fi negociat cu el. Însă Toader părea că negociază cu Gabriel Oprea prin intermediul presei alăturarea UNPR la tabăra celor care vor să dea jos guvernul Ponta, cerând jurnaliştilor să îl întrebe pe Oprea dacă UNPR va susţine moţiunea.

Toader a precizat că moţiunea are ca scop două chestiunii: căderea guvernului Ponta şi clarificarea situaţiei UNPR. Toader a apreciat că şansele moţiunii de cenzură iniţiată de PNL depinde exclusiv de susţinerea lui Gabriel Oprea: „Depunem moţiunea la premier ca să se vadă – să scăpăm de obsesia asta: ce facem cu Victor Ponta, şi doi, Gabriel Oprea, ce va face cu interesul naţional?!” Deşi admite că aritmetic moţiunea nu are şanse să treacă, Toader şi-a amintit de căderea guvernului Ungureanu, care teoretic nu putea fi dărâmat, dar a căzut. Toader mizează pe trădări din rândul parlamentarilor PSD: „Văd că adoptă şi ei metoda noastră - ca parlamentarii să stea în bancă. După calculul teoretic, moţiunea nu are nici o şansă. După cum se comportă parlamentarii, este altceva!” Reamintim că moţiunea pentru căderea guvernului Ungureanu venea pe fondul unor nemulţumiri masive ale românilor, generate de tăieri de pensii şi salarii la toate componentele profesionale, în condiţiile în care guvernul Ponta a reuşit să redea oamenilor banii luaţi de guvernele portocalii, a dublat alocaţiile pentru copii, a mărit salariile câtorva categorii profesionale, iar reducerea TVA la alimente la 9% a fost resimţită de toţi românii, generând implicit şi creşterea consumului. 

Aflat la Galaţi cu ocazia reuniunii regionale sud-est a UNPR, tot sâmbătă, Gabriel Oprea a precizat că parlamentarii UNPR nu vor vota marţi moţiunea, iar partidul va susţine în continuare guvernul Ponta, care are rezultate bune. Concomitent, îl va sprijini pe preşedintele Iohannis în chestiunile legate de apărarea ţării. Oprea a declarat: “Nu vom vota moţiunea de cenzură. Actualul guvern are o activitate bună. Parlamentarii noştri nu vor vota moţiunea de cenzură. Oprea a adăugat că UNPR a dus o politică consecventă, respectându-şi promisiunile făcute atât în privinţa susţinerii guvernului Ponta, cât şi a preşedintelui Iohannis în privinţa chestiunilor legate de siguranţa naţională: „Noi am adus stabilitate pentru România într-o perioadă de instabilitate. [...] Totodată, îl sprijinim pe preşedintele României pentru probleme de securitate naţională”. Oprea a menţionat susţinerea propunerii privind acordării a 2% din PIB pentru apărare. Şeful UNPR apreciază că această atitudine a partidului le-a adus membri noi, şi mizează pe ideea că menţinerea aceleiaşi politici va genera creşterea partidului.


Articole înrudite