19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe final de mandat, o şedinţă de CL productivă
Pe final de mandat, o şedinţă de CL productivă

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Galaţi, întrunită marţi după amiază, în absenţa primarului Marius Stan – aflat, până joi, la Moscova, unde participă la Adunarea Clubului Internaţional al Mării Negre – s-a desfăşurat într-un ritm alert, o noutate pentru acest an electoral, în care şedinţele de CL din ianuarie şi până acum s-au transformat în tribună politică în care fiecare ales a crezut de cuviinţă că trebuie să se facă remarcat prin discursuri lungi sau dispute verbale aprige cu ceilalţi adversari politici. Cum însă, de această dată, principalii doi actori ai luptei electorale – primarul Marius Stan şi consilierul local (de până acum) Cristian Dima (care tot a crezut, până de curând, că va fi candidatul ALDE la primăria Galaţiului, motiv pentru care a considerat necesar să îl atace sistematic pe actualul edil) - au lipsit de la şedinţă, lucrurile au decurs cum nu se poate mai uşor. Cum spuneam, Marius Stan este plecat la Moscova, iar Cristian Dima nu a mai stat la masa de şedinţe a aleşilor, după ce a demisionat din funcţia de consilier local, o decizie anunţată oficial de acesta pe pagina sa personală de facebook. În lipsa celor doi, şedinţa de CL a mers foarte bine. Chiar dacă au fost consilieri care au adăugat pe ordinea de zi proiecte de hotărâre care nu se regăseau pe lista iniţială – aprobarea organigramei pentru Baia Comunală, alocarea a 30.500 de lei de la bugetul local pentru Festivalul Axis Libri, alocarea a 15.000 de lei pentru festivalul “Serile Antares” -, o situaţie care, până acum, în CL se lăsa cu discuţii interminabile, în contradictoriu, de această dată suplimentarea ordinii de zi a fost adoptată de aleşii locali.
Au fost aprobate proiecte blocate până mai ieri, de aleşii locali, precum cel privind angajarea a 12 persoane la Baia Comunală (personalul necesar), fără de care obiectivul nu a putut fi deschis publicului până acum, motiv de mare nemulţumire pentru primarul Marius Stan, care a şi organizat o conferinţă de presă în acest sens. Aleşii locali au aprobat şi acordarea unui nou sediu pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi – proiect care nu a putut fi aprobat la şedinţa de CL de săptămâna trecută, din cauză că aleşii locali au absentat de la şedinţă.
Pe de altă parte, nu se poate spune că nu a fost puţină furtună în Paradis, căci nu toate hotărârile de consiliu au fost adoptate, şi vorbim aici despre acele proiecte privind concesionarea sau vânzarea anumitor terenuri din municipiul Galaţi. Astfel, au picat la vot: concesionarea terenului de 1533 mp, Ţiglina I din Regiment 11 Siret nr. 20 E, vânzarea terenului de 56,32 mp din strada Enăchiţă Văcărescu nr. 1 – lot 6, vânzarea terenului de 130 mp din Micro 19, strada Strungarilor, Complex Comercial, unitatea 15, precum şi proiectul privind vânzarea terenului de 215,60 mp din Micro 19, strada Oţelarilor – aferent parcare.


Articole înrudite