PER îl are din nou drept preşedinte pe Eugen Stamate

Joi, 11 August 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eugen Stamate, cel care a mai condus filiala locală din 2011 până în 2014, a fost reales preşedinte prin votul membrilor PER – partid care ar avea, în total, “35 de membri, din care activi 22”, a mai precizat Stamate.
Eugen Stamate a intrat în politică fiind initial membru PSD, după care a ajuns, în 2011, la PER, partid pe care l-a părăsit în 2014, în favoarea PNŢCD-ului, partid pe care l-a condus până în iunie 2014, când a demisionat şi de aici. La acel moment, Stamate a declarat în presă că a părăsit PNŢCD ca “un act de demnitate şi curaj pentru rezultatele dezastruoase de la europarlamentare şi parţiale din Colegiul 9”, unde politicianul fusese votat de 476 de gălăţeni, obţinând 3,47%. Următoarea construcţie politică după PNŢCD a fost Iniţiativa România Liberală, a lui Andrei Chiliman, iar de acolo, Stamate a ajuns la PDL (prin politica de la centru a IRL, care a semnat un protocol de colaborare cu PDL), partid care a fuzionat cu PNL, formaţiune unde Eugen Stamate spune că a ocupat funcţia de vicepreşedinte. 
“Prin câteva partide am trecut... le ştiţi foarte bine, nu doresc acum să fac... nu ţin evindenţa partidelor prin care am trecut. Dacă mă întrebaţi de ce am plecat din PER... am plecat cu Iniţiativa România Liberală, care a avut un parteneriat politic cu Partidul Naţional Liberal după care au fuzionat cu Partidul Democrat Liberal, care, după cum ştiţi şi dumneavoastră, a fuzionat cu PNL. Am plecat de la PNL din funcţia de vicepreşedinte pentru că mă regăsesc mult mai bine aici, la PER, mi se potriveşte mai bine... Am revenit aici, a fost o decizie grea, importantă, pentru că la acest partid, care îmi este apropiat de suflet, de 2 ani nu prea s-a făcut nimic... Ridicasem ştacheta, avea o voce în politica gălăţeană şi de aceea vă spun că am revenit, pentru a pune din nou o cărămidă la fundaţia acestui partid”, a declarat Eugen Stamate, care a spus că se va implica în organizarea partidului în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu