24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pesediştii gălăţeni sunt echidistanţi faţă de scandalul şefilor de la Bucureşti
Pesediştii gălăţeni sunt echidistanţi faţă de scandalul şefilor de la Bucureşti

Izbucnirea scandalului din Guvern dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să aibă ecouri şi în plan local, mai ales că preşedintele partidului Liviu Dragnea, se află în plin turneu pe la filialele PSD din judeţele din Moldova generat de neînţelegerile dintre Dragnea şi premierul Mihai Tudose. Cele două tabere care luptă pentru supremaţia în PSD încearcă să atragă tot mai mulţi adepţi, înaintea întrunirii de la finalul lunii ianuarie a Comitetului Executiv al PSD ce se va desfăşura la Iaşi.
Întrebat dacă se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, vicepremierul Paul Stănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a răspuns ”Nu”. El a refuzat să facă declaraţii suplimentare, iar liderul organizaţiei municipale a PSD Galaţi, Florin Popa, a spus pentru Mediafax că ”sunt declaraţii făcute de doi oameni importanţi, unul este premier, celălalt este ministru. Este treaba lor, ei trebuie să-şi regleze problemele acestea”. Întrebat dacă se impune convocarea unei şedinţe în care să se discute despre sprijinul acordat unui ministru, Popa a răspuns: ”Dacă se va respecta regulamentul şi va fi convocată o şedinţă, vom vedea atunci”.
Între timp, Liviu Dragnea colindă judeţele din estul ţării, însă în acest moment nu se ştie dacă va ajunge şi la Galaţi, căci în filiala de aici nu sunt probleme şi este considerată o organizaţie liniştită şi cu rezultate bune. De altfel, pesediştii gălăţeni, de-a lungul timpului, au avut mereu răbdare şi au stat în expectativă până s-au limpezit apele la centru pentru ca mai apoi să se alăture câştigătorului. Nu acelaşi lucru se poate spune despre organizaţia de la Brăila care deja au declarat cu subiect şi predicat că îl susţin propunerea premierului de remainiere a Guvernului.


Articole înrudite