19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PMP a strâns circa 4.000 de semnături pentru demiterea primarului
PMP a strâns circa 4.000 de semnături pentru demiterea primarului

Până în acest moment, Partidul Mişcarea Populară – filiala Galaţi a reuşit să strângă 2.000 de semnături “fizice” şi un număr similar de semnături “virtuale” – adică au fost colectate cu ajutorul internetului şi reţelelor de socializare -, a anunţat Romulus Iaru, secretarul general al partidului. Potrivit acestuia, semnăturile sunt colectate de PMP, care a iniţiat o acţiune de colectare a numărului minim legal de semnături în baza căruia se poate solicita organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului municipiului Galaţi.
“Până la 60.000 de semnături mai avem, dar suntem optimişti, având în vedere că în mai puţin de două săptămâni deja 4.000 de gălăţeni s-au alăturat demersului nostru”, a mai spus Romuls Iaru, precizând şi site-ul de unde se poate descărca formularul de susţinere a acestei acţiuni. Totodată, reprezentantul PMP a anunţat că în următoarea perioadă de timp gălăţenii vor găsi astfel de formulare şi în cutiile poştale, membrii PMP Galaţi intenţionând să distribuie hârtiile către toţi locuitorii oraşului.
“Atât timp cât un primar spune că nu are soluţia termoficării, noi considerăm că nu este capabil să mai conducă oraşul, motiv pentru care îi cerem demisia”, a mai spus Romulus Iaru.
Potrivit acestuia, PMP Galaţi nu va mai organiza, o altă acţiune de protest, îndreptată împotriva primarului Marius Stan, acţiune pe care, săptămâna trecută, liderul filialei locale, Cătălin Cristache, anunţa că o va organiza pe data de 7 martie.
“Am considerat că e necesar să facem astfel de acţiuni atunci când nu e căldură în case... aşa cum s-a întâmplat la protestul de săptămâna trecută, când primarul a găsit bani pentru termoficare imediat cum am anunţat că facem protest de stradă. Nu vrem să facem ca în proverbul «Petrică şi lupul»”, a mai explicat Romulus Iaru.


Articole înrudite