27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi: O nouă tranşă de ajutor financiar pentru 2,5 milioane de români vulnerabili prin programul "Sprijin pentru România"
PNL Galaţi: O nouă tranşă de ajutor financiar pentru 2,5 milioane de români vulnerabili prin programul "Sprijin pentru România"

O nouă tranşă de ajutor financiar a fost încărcată pe cardurile programului "Sprijin pentru România", un program iniţiat de guvernul Nicolae Ciucă în 2022. Aceşti bani pot fi utilizaţi pentru achiziţia de alimente de bază sau mese calde, venind în sprijinul a 2,5 milioane de persoane vulnerabile din ţara noastră.
Programul "Sprijin pentru România" a fost lansat cu scopul de a ajuta persoanele cu venituri mici să facă faţă costurilor de trai. În contextul economic dificil generat de pandemia de COVID-19, acest program a fost un real ajutor pentru milioane de români.
La sfârşitul anului trecut, cabinetul condus de premierul liberal a decis prelungirea programului şi pentru 2023, prin şase noi tranşe a câte 250 lei. Această decizie a fost luată în urma evaluării impactului pozitiv pe care programul l-a avut asupra beneficiarilor săi.
Pentru ca ajutorul să ajungă la mai mulţi beneficiari, guvernul Ciucă a modificat pragul de venit necesar admiterii în program. Astfel, mai multe persoane care se confruntă cu dificultăţi financiare vor putea beneficia de acest ajutor.


Articole înrudite