Preşedintelui Consiliului European transmite neîncrederea totală a Uniunii în Guvernul României

 
Sâmbătă, 03 Februarie 2018 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Scrisoarea trimisă de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-ministrului Viorica Dăncilă, dincolo de felicitările protocolare, transmite un mesaj deosebit de îngrijorător pentru toţi cetăţenii români: neîncrederea totală a Uniunii Europene în Guvernul României.
Donald Tusk îi atrage atenţia Vioricăi Dăncilă că are o "responsabilitate importantă" pentru respectarea valorilor UE şi că statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie sunt esenţiale pentru ca cetăţenii să poată beneficia de oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană. Acesta reprezintă un mesaj deosebit de dur în limbaj diplomatic.
"Acest lucru arată, la nivel politic, marginalizarea Guvernului PSD - ALDE în rândul instituţiilor europene, ceea ce înseamnă că relaţiile la nivel interguvernamental sunt la cel mai jos nivel de încredere. Uniunea Europeană a văzut că românii cred în beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană, că vor o justiţie independentă şi o ţară bine guvernată şi, de aceea, reacţionează de fiecare dată când politicienii devin un pericol pentru statul de drept, pentru lupta anticorupţie şi pentru independenţa justiţiei. În numele valorilor pe care au fost construite democraţiile occidentale, Uniunea Europeană se poziţionează de partea oamenilor cinstiţi în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiţia, să acţioneze împotriva intereselor cetăţenilor şi în folosul unor partide care se comportă ca nişte grupări infracţionale", potrivit deputatului european, Siegfried Mureşan.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu