01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Problemele uitate ale Maternităţii ”Buna Vestire”, resuscitate de Cristian Dima
Problemele uitate ale Maternităţii ”Buna Vestire”, resuscitate de Cristian Dima

Subiectul Maternităţii ”Buna Vestire” a fost readus în atenţia Consiliului Local Galaţi de către consilierul municipal Cristian Dima, l-a ultima şedinţă de consiliu, desfăşurată luni. Unitatea spitalicească gălăţeană funcţionează într-o clădire care a fost retrocedată şi pentru care Primăria municipiului Galaţi plăteşte chirie de aproximativ 10.000 euro pe lună. Clădirea aparţine Fundaţiei ”Caritatea” din Bucureşti şi nu poate fi modernizată tocmai pentru că nu se află în proprietatea municipalităţii.
”Este o intervenţie pe care o voi avea în toate şedinţele de Consiliu Local, atât timp cat voi mai fi in consiliu. În mandatul anterior s-a votat şi s-a aprobat o comisie de evaluare a două unităţi: Liceul Cuza şi Maternitatea Buna Vestire. S-a făcut comisia, s-a prezentat un raport, chiar mai multe rapoarte. Trebuie să reluăm această problemă. Eu susţin în continuare oportunitatea şi importanţa păstrării în sistemul spitalicesc a untităţilor  sanitare pavilionare. Mi se pare nedrept, însă, să nu încercăm să achiziţionăm, să nu încercăm să devenim proprietari ai clădirii unde funcţionează o unitate spitalicească de o asemenea importanţă”, a spus consilierul municipal Cristian Dima în plenul şedinţei de consiliu.
Primarul Ionuţ Pucheanu i-a răspuns consilierului că demersurile pentru rezolvarea problemei ridicate de Cristian Dima au fost reluate. ”Sunt cu totul de acord şi vă anunţ pe această cale că de aproximativ două săptămâni de zile purtăm o corespondenţă cu societatea care deţine drepturile legale asupra Maternităţii. Aşteptăm din partea lor - sper ca săptămâna asta să vină - o ofertă de cumpărat... să avanseze un preţ. Vedem. Poate în rate. Sunt dispuşi să scadă chiria”.
Deşi s-a arătat dispus să susţină demersul lui Cristian Dima, primarul a scos în evidenţă intenţia proprietarilor de a scădea chiria, fapt ce nu rezolvă cu nimic situaţia spitalului gălăţean, modernizările fiind imposibile în condiţiile în care municipalitatea nu reuşeşte să cumpere clădirea.
Spitalul de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" funcţionează în regim pavilionar, cu o structură de 105 paturi şi aproximativ 140 de salariaţi şi este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, fiind în acelaşi timp cea mai veche maternitate din judeţ, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, începând cu anul 1895.


Articole înrudite