PRU Galaţi vrea să câştige un deputat şi un senator şi cu voturile de la PSD şi ALDE!

Luni, 03 Octombrie 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La nivel judeţean, Partidul România Unită va obţine 10-15% a estimat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PRU Galaţi, senatorul Gheorghe Saghian. Acesta a adăugat că, dacă se va atinge acest targhet, PRU Galaţi va avea un deputat şi, posibil, după redistribuire şi un senator.
"La nivel naţional nu am nicio îndoială că PRU nu va depăşi pragul electoral pentru a intra pe uşa din faţă în Parlamentul României", a adăugat Gheorghe Saghian. Potrivit acestuia, în campania electorală care urmează, "Partidul România Unită va lupta alături de Victor Ponta, iar Victor Ponta, alături de PRU", partid care îl va şi susţine pe acesta în cazul în care va fi propus de PSD pentru un nou mandat de premier al României.
Referindu-se la campania electorală dusă la nivel naţional, Gheorghe Saghian s-a arătat convins de faptul că PRU va fi votat de nemulţumiţii din  PSD, cei care nu s-ar mai regăsi în partidul condus de un lider “şantajabil”. Referindu-se la Liviu Dragnea, senatorul gălăţean a precizat că, deşi, în mod oficial, acesta ar fi reluat relaţia de colaborare cu Victor Ponta, în realitate fostul premier nu va mai fi propus de Dragnea pentru încă un mandat de prim ministru. În aceste condiţii, PRU îl aşteaptă pe Victor Ponta să se înscrie în acest partid, mişcare pe care Gheorghe Saghian nu o exclude, deşi Victor Ponta a declarat oficial că nu va pleca din PSD.   
“PSD e şantajat şi cât timp ai astfel de probleme sunt şi probleme în partid. Ponta a fost într-o relaţie destul de rece cu domnul Dragnea. Este drept, a încercat o împăcare, dar simţim că nu e nicio împăcare... Pe de altă parte, spre deosebire de Dragnea, Ponta a făcute ceva pentru ţara asta. Lumea îl apreciază...  Dragnea, lăsând la o parte povestea cu referendumul – unde toată lumea a fost implicată -  are şi alte probleme, mai grave, care sunt dovedite. Şi de asta spun că pesediştii sunt nemulţumiţi că liderul partidului este şantajabil. Noi chiar îl susţinem pe Victor Ponta şi, în eventualitatea că PSD formează majoritate, îl vom susţine pentru funcţia de premier. Dar sunt convins c , la ce este acum în PSD, domnul Dragnea nu o să-l propună pe Victor Ponta prim ministru pentru că probabil nu îl vrea cineva şi domnmul Dragnea trebuie să asculte... Dar, oricum, noi suntem alături de Ponta, îl aşteptăm în PRU, pentru că domnul Ponta a spus clar – nemulţumiţii din PSD să voteze PRU, nemulţumiţii din ALDE să voteze PRU. Noi îl aşteptăm pe domnul Ponta, pentru că e drept, a spus că nu vine în PRU, dar nu ştiu dacă şi-a dat şi cuvântul....”, a spus Gheorghe Saghian.
Acesta a comentat şi gestul lui Vasile Blaga, care potrivit lui Saghian, a reacţionat cu demnitate, demisionând din funcţiile politice pe care le deţinea, în timp ce Liviu Dragnea, deja condamnat, nu. “Toată lumea se aştepta ca Blaga să dea socoteală la ce s-a întâmplat de-a lungul campaniilor electorale, mai ales că cei care l-au denunţat, cei care sunt în dosarul Microsoft, au spus-o deschis că banii cei mulţi furaţi din bugetul naţional au mers în campaniile domnului Băsescu iar cel care coordona campania era domnul Blaga. A greşit, instanţa va decide, dar toată lumea aştepta ziua când Blaga va fi chemat la DNA. Uite, ziua a venit şi sunt probleme foarte mari în noul PNL... Domnul Blaga a făcut un gest onorabil, a primit vestea cu demnitate. (...) Despre domnul Dragnea ce să spun? Dânsul are condamnare dar totuşi a rămas, cei din PSD l-au dorit şi dânsul şi-a asumat riscul ăsta... deşi am înţeles că sunt nişte criterii de integritate aprobate şi... Vom vedea ce se va întâmpla (la alegerile parlamentare n.r.), nu sunt convins că Dragnea va candida. La fel, după criteriile de integritate ale PSD aprobate, probabil nici Victor Ponta nu va candida pe listele PSD, deci apele sunt tulburi, nu ştim ce se va întâmpla”, a mai spus senatorul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu