27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pucheanu către Caliga: ”Dacă mai aud că trimiteţi oamenii la primărie, intru cu picioarele la propriu în Transurb”
Pucheanu către Caliga: ”Dacă mai aud că trimiteţi oamenii la primărie, intru cu picioarele la propriu în Transurb”

Problema transportului în comun a ajuns să fie un maraton de critici şi acuze, după ce, la ultima şedinţă de Consiliu Local s-a aflat pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 pentru Transurb SA. După ce, conducerea societăţii a fost schimbată în luna decembrie a anului trecut, se pare că nemulţumirile legate de managementul acestei societăţi apar ori de câte ori e o şedinţă de Consiliu Local. Replicile dure au început după ce un consilier PMP a făcut apel la primar să rezolve problemele pe care această societate le generează. ”Acolo sunt nişte probleme uriaşe, cred că la momentul ăsta dumneavoastră sunteţi singura persoană care a-ţi putea să staţi între ei. Se omoară, dacă i-aţi fi văzut, (n.r. - în şedinţa comisiei de speciliatate), se acuză unii pe alţii de furt. Dacă vreţi părerea mea, a unui om care nu a făcut politică până la mandatul acesta, dar care a mers cu autobuzul tot timpul, la Transurb a furat toată lumea, cred că sunteţi singurul care puteţi pune piciorul în prag acolo”, a declarat, consilierul local PMP, Claudia-Oana Iurescu.

Pucheanu către Caliga: ”Fiţi bărbat şi înfruntaţi-vă atât personalul, care are carenţe mari, cât şi propriile frici, cât şi liderii de sindicat”

După ce Oana Iurescu i-a ridicat mingea la fileu primarului, Ionuţ Pucheanu l-a luat la scuturat pe directorul Transurb, Gigel Caliga. ”Eu l-am cunoscut ceva mai bărbat, cel puţin în tinereţea dumnealui. Sper ca ieşirile de genul «duceţi-vă la primărie şi cereţi-vă drepturile» să fi fost doar o scăpare, a nu ştiu a câta oară. Dar numai contează, eu sper să fi fost ultima. Dacă mai aud o singură dată că trimiteţi oamenii la primărie în condiţiile în care este apanajul dumneavoastră de a vă rezolva problemele şi în condiţiile în care aveţi toată susţinerea primăriei, a aparatului de lucru, a mea personală - dacă contează sau nu - şi a CL! Dacă nu, credeţi-mă pe cuvânt că intru cu picioarele la propriu în acea societate şi Dumnezeu cu mila. Rezolvaţi-vă, vă rog, bărbăteşte problemele, acolo! Este un apel prietenesc, primul şi ultimul! (..) Sau facem următorul lucru: preiau şi funcţia dumneavoastră, dar cu toate beneficiile, şi atunci mă ocup şi de Transurb. V-am pus la dispoziţie absolut tot ce aveţi nevoie, nu cred că trebuie să fac eu bugetul la Transurb şi să fiu împăciuitor, să fiu rapid într-o societate din subordinea primăriei. Aveţi o problemă cât China acolo, cu oamenii pe care nu ştiţi să vii manageriaţi şi nu ştiţi să vorbiţi cu ei. Şi să fie prima şi ultima dată când aud din gura dumneavoastră că primăria vrea să închidă Transurbul. Primăria nu vrea să închidă Transurbul, primăria şi primarul nu vrea falimentul acestei societăţi, fiţi bărbat şi înfruntaţi-vă atât personalul care are carenţe mari, cât şi propriile frici, cât şi liderii de sindicat”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Un cuvânt de spus a avut şi liderul de grup al consilierilor ALDE

Radu Cosca, liderul de grup al consilierilor ALDE, a intervenit, încercând să mai aplaneze spiritele încinse. ”Cu scuzele de rigoare, doamna consilier, dar afirmaţiile dumneavoastră sunt destul de grave. Nu ştiu dacă aveţi vreo bază sau o certitudine că a furat toată lumea, toată lumea însemnând inclusiv acţionarul majoritar, aşa se subînţelege, adică inclusiv noi, care participăm la această şedinţă şi votăm acest buget. La comisia de buget au fost două tabere: tabăra sindicatului şi tabăra managementului. Întotdeuna există contradicţii. Unul cere salariul mai mare, altul nu obţine anumite facilităţi pentru că se fură, celalalt spune că nu a furat. E greu să facem astfel de declaraţii, destul de dureroase”, a spus Radu Cosca.


Articole înrudite