29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Răzgândacul penelist Onuţ Atanasiu îl acuză pe primarul Ionuț Pucheanu că se răzgăndeşte
Răzgândacul penelist Onuţ Atanasiu îl acuză pe primarul Ionuț Pucheanu că se răzgăndeşte

După ce timp de aproape trei ani au votat zeci de hotărâri prin care se aproba vânzarea unor terenuri aflate în patrimoniul municipiului Galaţi, consilierii PNL şi-au dat seama abia în ultimul an de mandat că ar fi cazul să se opună vânzării  acestor terenuri. Răzgândacii penelişti, prin vocea consilierului Onuţ Valeriu Atanasiu, au ieşit într-o conferinţă de presă să afirme că primarul Ionuţ Pucheanu se răzgândeşte de la o lună la alta: ”La doar o lună de când promitea că nu va mai scoate la vânzare niciun teren din patrimoniul municipiului Galaţi, primarul Ionuţ Pucheanu se răzgândeşte. Iată ce spunea în şedinţa Consiliului Local din 26 iunie, ca reacţie la faptul că liberalii se opuneau vânzării terenurilor: «Eu vă promit următorul aspect. Doar pentru a demonstra a mia oară domnului Atanasiu că împroaşcă şi nimic mai mult. Vă promit că, până la sfârşitul anului şi până la sfârşitul acestui mandat, nu voi mai veni indiferent cine şi ce îşi va dori, nu voi mai veni în faţa dvs. cu vreo vânzare de terenuri. Vă promit lucrul acesta. Şi am să vă demonstrez că bugetul Galaţiului indiferent de creşterile salariale, de investiţii noi, poate supravieţui extraordinar de bine şi fără aceste vânzări. Eu vă demonstrez lucrul acesta. Doar ca să vă arăt că vă duceţi pe o pistă strict politică şi nimic mai mult. Demagogie şi nimic mai mult». Promisiunea primarului nu a ţinut nici măcar preţ de o şedinţă ordinară, astfel încât acum avem pe ordinea de zi patru propuneri ce totalizează un sfert de hectar de teren intravilan, respectiv:

- 2.197 m.p., intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Garofitei, Nr. 8, Lot 2;

- 187 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Brailei, nr. 163B E2;

- 63 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, pe str. Brailei, nr. 163B E1;

- 8,55 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, în cartier Micro 18, str. Brailei, nr. 252, bl. G3, sc. 1, parter.

Vânzarea terenurilor are mari şanse să se producă din cauza modificării recente a Codului Administrativ. Dacă până la începutul lunii iulie reuşeam să blocăm astfel de decizii pentru că erau necesare minimum 2/3 din voturi, acum ea poate fi decisă cu o majoritate simplă, de 50% + 1. În aceste condiţii, PSD şi partenerii săi de coaliţie locală, ALDE şi UNPR, au undă verde şi suficiente voturi cât să vândă la bucată Galaţiul. În condiţiile în care banii nu au drept destinaţie dezvoltarea oraşului, este o adevărată crimă la adresa patrimoniului şi a viitorului nostru, lucru cu care nu putem fi de acord”, spune consilierul PNL, Onuţ Atanasiu.

Ceea ce nu spune penelistul din Consiliul Local Galaţi este că doar în ultimele luni, consilerii locali PNL au început să se opună vânzării terenurilor aflate în patrimoniul municipiului Galaţi, chiar dacă în trei ani de mandat au votat ”pentru” vânzarea a zeci de terenuri. Demn de menţionat este şi faptul că majoritatea terenurilor scoase la vânzare reprezintă mici bucăţi de pământ care deja se află în folosinţa gălăţenilor care solicită cumpărarea acestora pentru reîntregirea proprietăţii pe care o deţin deja. De alfel, consilierii penelişti s-au opus şi vânzării la licitaţie a unui teren pe care un dezvoltator imobiliar dorea să deschidă un market, dezvoltator care, sătul de piedicile care i s-au pus, a decis să se retragă şi despre care cotidianul nostru a relatat în articolul ”Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, gonit din Galaţi de opoziţia din Consiliul Local” 


Articole înrudite