07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a dat startul la produs mizeria de campanie
S-a dat startul la produs mizeria de campanie
Deşi campania electorală nu a debutat în mod oficial, spiritele sunt deja încinse în rândul unora dintre susţinătorii unui anumit candidat la Primărie. Cel puţin aşa reiese dacă ţinem cont de incidentul petrecut duminică după-amiază, când un grup de suporteri ai echipei Oţelul Galaţi şi susţinători ai lui Marius Stan ar fi avut un comportament departe de a fi civilizat. Mai precis, potrivit declaraţiilor lui Nicuşor Ciumacenco, candidat independent la Primăria Galaţi, grupul de suporteri care se duceau să vadă meciul dintre Oţelul Galaţi şi Pandurii i-ar fi agresat mai ales verbal şi i-ar fi intimidat pe voluntarii care se aflau la două corturi pentru a strânge semnături pentru candidatura lui Ciumacenco şi a echipei sale de susţinători care doresc să fie aleşi consilieri locali independenţi.
„Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 18, când un grup de suporteri şi-a arătat nemulţumirea faţă de acţiunea demarată acum câteva săptămâni, de strângere a semnăturilor. Practic aceştia i-au intimidat pe voluntarii care se aflau la 2 corturi, din care unul amplasat chiar la Spitalul Judeţean, pe care le-au şi demolat. Acest grup de suporteri am înţeles că au adus şi înjurături la adresa mea iar acest comportament al lor mă face să mă întreb dacă este un exemplu al faptului că Marius Stan poate conduce oraşul dacă va ajunge primar”, a declarat Nicuşor Ciumacenco. Acesta susţine că a făcut sesizare faţă de acest incident iar suporterii au fost duşi la Secţia 3 Poliţie, unde au dat declaraţie în privinţa modului în care s-au petrecut lucrurile. Ciumacenco mai susţine că nu a dorit să le facă plângere penală suporterilor respectivi, deoarece nu doreşte să le facă rău, dar şi-a exprimat regretul faţă de modul în care decurge campania preelectorală. Ciumacenco a mai declarat că păstrarea corturilor face parte dintr-o strategie, deoarece doreşte să vadă câţi gălăţeni doresc să îl voteze pentru a ajunge în fruntea Primăriei.
Doi suporteri, sancţionaţi contravenţional
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi a transmis ieri un comunicat de presă privitor la incidentul petrecut duminică după-amiază şi în care se arată următoarele: ”Două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru proferarea de injurii. În seara zilei de 06 mai 2012, în jurul orei 18.40, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată telefonic prin Dispeceratul Apel Unic de Urgenţă 112 de către C. Marius de 20 ani, din Galaţi, despre faptul că un grup de suporteri ai clubului de fotbal din Galaţi i-a distrus un pavilion amplasat în staţia de autobuz de la Spitalul Judeţean Galaţi. În temeiul sesizării, la faţa locului au fost direcţionate mai multe patrule de siguranţă publică din cadrul secţiei, care au identificat şi condus la sediu două dintre persoanele din grupul de suporteri. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în staţia de autobuz de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi se afla amplasat un pavilion (gen cort), în care două persoane strângeau semnături pentru susţinerea unuia dintre candidaţii la Primăria Municipiului Galaţi. La un moment dat, un grup de mai multe persoane, suporteri ai clubului de fotbal din localitate, ajungând în dreptul cortului, a început să profereze cuvinte jignitoare la adresa candidatului respectiv, după care au început să tragă de stâlpii de susţinere ai cortului, pe care l-au dărâmat. Candidatul respectiv a fost audiat şi a declarat în scris că nu doreşte să formuleze plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
Cele două persoane depistate de poliţişti, C. Florin de 22 ani şi D. Cristian de 23 ani, ambele din Galati, au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată”.


Articole înrudite