24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Schimbări politice şi nu numai la CJ Galaţi
Schimbări politice şi nu numai la CJ Galaţi
În componenţa Consiliului Judeţean Galaţi s-au produs câteva schimbări politice. În primul rând, atât consilierul judeţean PMP (fost UNPR) Marius Stan cât şi consilierul PNL Tania Bogdan au demisionat din acest for legislativ, însă aleşii judeţeni, întruniţi, joi, în şedinţă ordinară, nu au luat act de demisa celor doi. 
“Cele două proiecte de hotărâre privind demisia celor doi consilieri au fost scoase de pe ordinea de zi, întrucât ele nu au primit avizul comisie juridice de specialitate, din cadrul CJ. Acea comisie nu şi-a dat avizul, întrucât consilierii locali liberali care făceau parte din comisie nu au venit la acea şedinţă”, a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea. Pe de altă parte, acesta a precizat că acest lucru nu înseamnă că cei doi – Marius Stan şi Tania Bogdan –mai sunt consilieri judeţenei, ci doar că plenul Judeţului nu a a luat la cunoştinţă, în mod official, de acest lucru.
În timp ce grupurile PNL şi PMP au în prezent câte un consilier mai puţin – căci fără luarea la cunoştinţă a  demisiilor celor doi nici nu se poate proceda la validarea altor mandate, ale supleanţilor, în locul celor vacante – Partidul România Unită tocmai a intrat şi el în CJ. Cu numele doar, şi asta datorită consilierului Dorin Butunoiu, care a anunţat în plenul CJ că s-a înscris în PRU. Dorin Butunoiu a fost singurul consilier judeţean care a candidat drept independent (deşi mandatul trecut de consilier judeţean l-a obţinut candidând pe lista PSD) la alegerile locale din această vară, iar după ce a obţinut mandatul de consilier s-a înscris în PRU.

Articole înrudite