19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UNPR Galaţi se declară neafectat de plecările la PSD
UNPR Galaţi se declară neafectat de plecările la PSD

Plecarea mai multor membri UNPR la PSD - 300, conform declaraţiilor lui Vergiliu Vals - nu pare să fi afectat organizaţia municipală a progresiştilor. Marius Stan, preşedintele municipalei UNPR a precizat că la secretariat au fost depuse 10 demisii, iar la şedinţa săptămânală nu s-a înregistrat o absenţă notabilă a membrilor organizaţiei. Stan a declarat: „Cei 300 anunţaţi cu atâta vâlvă se rezumă la fix 10 demisii care au apărut de la anunţul respectiv până azi la secretariatul partidului. Zece inşi mari şi laţi. Este opţiunea lor, nu e nicio problemă, dar poate că e mai bine că au făcut-o acum şi nu mai târziu... sau mai bine că au făcut-o acum şi nu deloc. Eu îmi puneam problema când se va produce şi o astfel de mişcare, nu dacă se va produce”, a afirmat Marius Stan, în cadrul unei conferinţe de presă. El a mai spus că „activitatea politică este una benevolă şi fiecare o face în ce cadru crede că se regăseşte”.
Marius Stan a precizat că spaţiul în care funcţionează organizaţia municipală a devenit deja neîncăpător şi se află în căutarea altuia. Stan a mai adăugat că, la ultima şedinţă săptămânală a organizaţiei, colegii de partid se aflau pe treptele clădirii, ajungând până la parter.
Legat de apartenenţa progresistă a angajaţilor Calorgal, care ar fi început să populeze municipala UNPR, conform unor comentarii făcute de fostul coleg Vals, Marius Stan a precizat că cei 500 de angajaţi Calorgal se află acolo din perioada în care George Cubasa era director la Apaterm. Conform cifrelor prezentate de Marius Stan, organizaţia municipală UNPR are 3.983 de membri, 67 de adeziuni fiind depuse miercuri, pe 23 martie.
Marius Stan nu a criticat celelalte partide, apreciind că atât la PNL cât şi la PSD se află foarte mulţi oameni de calitate, iar problema nu o constituie efectivele de partid, ci liderii acestora: Victor Paul Dobre, Dan Nica şi Eugen Durbacă. Aceştia, “periodic”, în preajma alegerilor, le fac promisiuni gălăţenilor, promisiuni pe care nu intenţionează să le concretizeze vreodată, ci preferă să facă ”blat ca în fotbal”. Marius Stan a declarat: “Tot timpul au făcut ca la fotbal, un blat permanent. Înţelegereea PNL-PSD e deja făcută. Oamenii ar trebui să ştie cum sunt păcăliţi periodic la alegeri”.
Marius Stan consideră că Florin Popa va fi de fapt candidatul PSD la funcţia de primar, pentru că nu justifică altfel apariţia publică a acestuia după 12 ani de tăcere.


Articole înrudite