14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După ce liderii locali ai PNL, PSD, şi PC s-au întâlnit în după amiaza de joi la Bucureşti, în prezenţa liderilor naţionali, pentru a stabili detaliile protocolului local USL, aceştia nu au luat încă o decizie privind candidaţii.
Deputatul Florin Pâslaru a precizat: „Până în iunie trebuie făcut cunoscut candidatul. Eu aş prefera ca la Galaţi, candidaţii la CJ şi la primărie să fie de la PSD. (…) Dar până la urmă important este să ne unim forţele şi să batem PD-ul.” Conform social-democratului, protocolul ar urma să fie semnat în termen de zece zile, de la discuţia purtată în capitală.
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a precizat: „Nu s-a semnat nici un protocol, nu s-a stabilit nici o candidatură, s-a discutat despre încheierea unui protocol la nivel judeţean. Această construcţie politică la Galaţi de fapt e din 2008, atât la nivelul CJ, cât şi CL. N-aş zice că suntem foarte încântaţi de modul în care am colaborat, mereu este loc pentru mult mai bine. Ne-am prezentat opiniile şi în perioada următoare vom ajunge la o formulă de protocol de colaborare pe care o vom semna. Nu se pune în discuţie însă nerespectarea protocolului naţional al USL”.
În privinţa stabilirii candidaţilor, pentru fotoliul de primar şi cel al preşedintelui Consiliului Judeţului, Dobre a introdus mai multe nuanţe, întrucât „sondajul mare va fi un instrument important în decizia finală a USL, dar nu singur, iar decizia USL e ceva mai complexă”, amintind de paritate. Pâslaru a punctat că la nivel naţional s-a convenit ca preşedinţia a 21 de judeţe şi fotoliul de primar să revină PSD, alte 20 revenind ACD. Iar Dobre admite posibilitatea desemnării ambilor candidaţi pentru cele mai importante alegeri locale de la un singur partid, inclusiv pentru Galaţi.
Dobre a adăugat că termenul limită pentru stabilirea tuturor candidaţilor USL din teritoriu este toamna acestui an.

Articole înrudite