04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USR - un partid antisistem, închis "politicienilor de cursă lungă"
USR - un partid antisistem, închis "politicienilor de cursă lungă"

Grădina Publică a fost, vineri, decorul mai puţin obişnuit al unei conferinţe de presă politice. În apropierea Foişorului - căci acesta era ocupat de... politicienii de mâine, adică de copii, care se  jucau de mama focului - grupul de susţinători al Uniunii Salvaţi România (USR) de la Galaţi (organizat de Florin Staicu) -  a desfăşurat o conferinţă de presă la care au participat vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, şi Florin Grigorescu, responsabil extindere USR pentru zona Sud-Est.
Potrivit vicepreşedintei USR, în perioada imediat următoare se va implica în proiectul de extindere a USR, astfel încât uniunea să obţină la alegerile parlamentare între 10 şi 20%. Este exclus ca în USR să fie primiţi politicieni de la alte partide, uniunea bazându-se pe oameni noi, buni cetăţeni, care s-au pus şi se pun în slujba comunităţii: "Noi vrem să facem politică cu oameni noi, cu oameni care au învăţat cum să facă politică în ultimii 26 de ani... Noi avem marea ambiţie de a schimba clasa politică şi de aceea ne bazăm pe doi piloni – codul de integritate – (căci oamenii din spate contează, partidele şi-au pierdut credibilitatea, de aceea oamenii trebuie selectaţi bine) şi autonomia. Noi vrem să avem cetăţeni implicaţi, oameni cu serviciu, cu joburi, care se şi implică în societate".
Potrivit lui Clotilde Armand, USR încă nu şi-a definitivat doctrina, atât din cauze strategice dar şi pentru că ideile pe care uniunea le susţine ating atât politica de stânga (prin susţinerea politicilor de solidaritate socială) cât şi cele de dreapta (antreprenoriatul, bună guvernare, reconstrucţia clasei politice).
„Noi suntem un partid tânăr, un partid antisistem, dar doar pentru că nu ne place sistemul din România, nu că suntem anarhişti. Sistemul nu are ideologie, adică are o singură ideologie – corupţia, clientelismul. Azi, chiar dacă vom avea la parlamentare 10-20%, acum avem  5% şi suntem mici, de aceea acesta este un răspuns strategic, când spun că nu avem încă o doctrină... Vă spun că diferenţa în politica fiscală de dreapta sau de stânga este cam de un miliard de euro pe an şi noi estimăm că se fură de 5-6 ori mai mult. Mai bine eliminăm corupţia, după aceea stabilim un cursor… Noi promovăm reconstrucţia, buna guvernare, antreprenoriatul. Nu îi uităm nici pe cei în situaţii grele, trebuie şi solidaritate", a spus Clotilde Armand. Aceasta a mai spus că la nivel naţional USR are 200 de membri şi peste 1.000 de simpatizanţi, în timp ce organizatorul USR de la Galaţi, Florin Staicu, a spus că la Galaţi sunt 15 membri USR şi 80 de simpatizanţi. Printre cei circa 15 de simpatizanţi din Grădina Publică am recunoscut şi două figuri publice: Camel Gogoncea - fost consilier local PSD şi Radu Oprea - preşedinte şi fondator al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud – Est şi vicepreşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România. Acesta din urmă a recunoscut că l-ar interesa să candizeze din partea USR pentru Camera Deputaţilor, dar doar dacă se va afla primul pe listă, pentru a fi sigur că va fi ales. "Bucureştiul nu va impune candidaţii la parlamentare. Dacă vor fi candidaţi buni şi mai mulţi, ordinea pe listă se va face democratic, prin vot", a spus Clotilde Armand


Articole înrudite