60 kg de peşte şi bunuri de 11.800 lei descoperite de poliţiştii de frontieră brăileni Recomandat

Luni, 24 Mai 2021 14:32
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au ridicat în vederea continuării cercetărilor unelte de pescuit, plase de pescuit tip monofilament şi o ambarcaţiune cu motor ataşat, în valoare totală de 11.800 de lei şi aproximativ 60 de kilograme de peşte, diverse specii.

„La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în zona kilometrului 194 al fluviului Dunărea, doi bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră, cu motor ataşat şi o plasă tip monofilament, în care erau capturate aproximativ 20 de exemplare de peşte din specia scrumbie. Totodată, colegii noştri au descoperit în barca celor doi, o plasă de pescuit din aţă şi cantitatea de 11 kg de peşte, speciile crap şi mreană. De asemenea, în interiorul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, pe iezerul Popa, poliţiştii de frontieră au descoperit patru plase de pescuit tip monofilament şi şase plase de pescuit din nailon, în care era capturată cantitatea de 46 kg de peşte, speciile crap, plătică şi şalău“, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament; deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial; deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi pescuitul în perioada de prohibiţie. Ambarcaţiunea, motorul ataşat şi plasele de pescuit, în valoare totală de 11.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu