21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
8 căţeluşi salvaţi de poliţişti la Brăila
8 căţeluşi salvaţi de poliţişti la Brăila

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au efectuat verificări pe raza comunei Vădeni, ocazie cu care au descoperit în incinta unui imobil opt pui de exemplare canine, de rasă comună, fără a le fi asigurate condiţiile de bunăstare.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor au emis Ordin de plasare a animalelor în adăpost în baza căruia animalele au fost ridicate de către o asociaţie privată de protecţie a animalelor şi transportate pe raza localităţii Lacu-Sărat, pentru a beneficia de asistenţă medicală, adăpost şi îngrijire specializată urmând a fi oferiţi spre adopţie iubitorilor de animale.
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Brăila recomandă tuturor posesorilor de animale să se preocupe de bunăstarea acestora, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum şi de supravegherea lor.
De asemenea, poliţiştii recomandă deţinătorilor de animale să respecte obligaţiile ce le revin, în special sterilizarea acestora.
Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere sau abandonarea sunt sancţionate de normele legale în vigoare, transmite IPJ Brăila.


Articole înrudite