03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activităţi ale poliţiştilor brăileni pentru prevenirea implicării elevilor în accidente rutiere
Activităţi ale poliţiştilor brăileni pentru prevenirea implicării elevilor în accidente rutiere

Având în vedere faptul că la nivel naţional se afla în derulare proiectul „Educaţie rutieră, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră”, marţi, 17 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Brăila şi Poliţia Oraşului Făurei au desfăşurat activităţi educativ-preventive cu ajutorul laboratorului mobil de educaţie rutieră la Şcoala Gimnazială Făurei.
Cu această ocazie au fost prelucrate principalele reguli de circulaţie care trebuie respectate de elevi pe timpul deplasării acestora pe drumurile publice, în mijloacele de transport în comun, cât şi în autoturismele părinţilor, în calitate de pasageri.
Au fost prezentate aspecte teoretice şi au fost desfăşurate activităţi practice, cu ajutorul covoraşului tematic din dotarea laboratorului.
În urma jocurilor, elevii au învăţat şi exersat regulile elementare cu privire la modul de deplasare pe stradă, modul de traversare al străzii şi le-au fost prezentate noţiuni referitoare la comportamentul în mijloacele de transport în comun.
De asemenea, copiilor le-au fost prezentate principalele reguli pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, precum şi reguli de respectat acasă, la şcoală şi pe internet.
La activitate au fost prezenţi 87 de elevi din clasele primare.


Articole înrudite