Ajutat de patron să pună mâna pe un permis auto fals Recomandat

Joi, 25 August 2022 12:01
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari, pe timpul unei misiuni specifice, au depistat un tânăr, cetățean român, care conducea un vehicul deși nu obținuse niciodată dreptul de a conduce.

Astfel, în data de 24 august 2022, în jurul orei 15.00, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari - I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Bivolari, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, la solicitarea polițiștilor, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda, care avea imprimate fotografia și datele de identificare ale acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere  prezentat la control, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Totodată, polițiștii au stabilit că tânărul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că, în urmă cu aproximativ un an, aflându-se la lucru în Irlanda, patronul s-a oferit să-l ajute cu procurarea permisului, pentru acesta oprindu-i-se salariul pe două luni (aproximativ suma de 3200 de euro). De asemenea, a mai adăugat că avea cunoștință despre faptul că pemisul de conducere nu este autentic.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, potrivit I.T.P.F. Iași.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu