14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătrânii din Brăila puşi în gardă cu privire la înşelăciunea prin metoda „accidentul”
Bătrânii din Brăila puşi în gardă cu privire la înşelăciunea prin metoda „accidentul”

Seria demersurilor preventive din cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a continuat marţi, 23 mai 2023, zi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
Obiectivul principal al activităţilor a fost conştientizarea vârstnicilor cu privire la riscul lor crescut de victimizare prin infracţiuni precum furturi din locuinţe, tâlhării ori înşelăciuni şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea acestora. De asemenea, au fost popularizate şi informaţiile  promovate în cadrul Campaniei judeţene de prevenire a înşelăciunilor prin metoda „accidentul” - FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT!, campanie demarată de IPJ Brăila.
Poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Proximitate şi jandarmi din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale s-au întâlnit cu persoane vârstnice la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, la sediul Uniunii Judeţene „Solidaritatea” a Pensionarilor, dar şi în zone intens circulate din municipiul Brăila, oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei.
Nu în ultimul rând, au fost prezentate exemple din cazuistica înregistrată la nivelul judeţului Brăila, iar la final vârstnicii au primit materiale cu recomandări pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, potrivit IPJ Brăila.


Articole înrudite