03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Brăila: Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri cu sprijin din şase judeţe limitrofe (VIDEO)
Brăila: Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri cu sprijin din şase judeţe limitrofe (VIDEO)

Acțiune de amploare, desfăşurată de politiştii rutieri brăileni, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi cu sprijinul politiştilor rutieri din cadrul Serviciilor Rutiere Buzău, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa.
La data de 2 martie a.c., în intervalul orar 11.00-15.00, poliţiştii rutieri din cadrul  Serviciul Rutier şi Biroului Rutier Brăila, poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu şi cei de la ordine publică cu atribuţii pe linie rutieră au executat o acţiune, în sistem integrat, pe toate arterele rutiere de pe raza judeţului, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
Acţiunile poliţiştilor au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi cea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.
În cadrul activităţilor, au fost folosite aparate de măsurare a vitezei, aparate etilotest şi DrugTest.
Astfel, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 571 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 160.375 de lei și au constatat o infracţiune flagrantă contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Ca măsura complementară, au fost reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 14 de certificate de înmatriculare.
Din totalul permiselor de conducere reţinute, 9 au fost pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor şi 9 pentru alte abateri.
Acţiunea a avut ca principal scop reducerea riscului rutier şi prevenirea producerii accidentelor de circulaţie.
Exemplu: La data 2 martie a.c., în jurul orei 11.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Ulmu, ce conducea un autoturism pe DJ 203N, pe raza localităţii Jugureanu.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. VIDEO mai jos!


Articole înrudite