Brăila: Puşti de 10 ani prins la volanul unui tractor Recomandat

Marți, 10 Septembrie 2019 15:21
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii brăileni l-au depistat, pe drumurile publice, pe un minor de 10 ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule neînmatriculat. Astfel, sâmbătă, 07 septembrie 2019, la ora 19.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Şuţeşti au oprit, pe raza satului Maraloiu, comuna Gradiştea, un ansamblul de vehicule, compus din tractor şi o remorcă, ce nu aveau plăcuţe de înmatriculare.

"Poliţiştii au avut surpriza ca, de la volanul tractorului, să coboare un minor de 10 ani, din satul Maraloiu, comuna Gradiştea. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, anterior depistării, în jurul orei 15.00, tatăl minorului în cauză, în vârstă de 47 de ani, i-ar fi încredinţat ansamblul de vehicule unui localnic de 23 de ani, acesta conducându-l pe drumurile publice din localitate, deşi nu deţine permis de conducere corespunzător conducerii ansamblului rutier menţionat. În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, tânărul i-ar fi încredinţat ansamblul rutier minorului, pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere sau deţine un permis necorespunzător categoriei. Poliţiştii atrag atenţia proprietarilor de vehicule să fie responsabili şi să fie atenţi cui le încredinţează spre conducere, întrucât pericolul la care sunt supuşi participanţii la trafic în astfel de situaţii este foarte mare", a precizat Laura Belciugan, IPJ Brăila.

Totodată, poliţiştii le reamintesc acestora că, în conformitate cu prevederile Codului penal, îndredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis sau acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu