Val de şoferi prinşi băuţi la volan pe şoselele gălăţene Recomandat

Marți, 10 Septembrie 2019 13:26
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de zece conducători auto care au consumat alcool au fost depistaţi, în weekendul care a trecut, de poliţiştii gălăţeni, la volanul autoturismului. Toţi sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Primul dintre aceştia a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Galaţi, în ziua de 07 septembrie, pe strada Tunelului din localitate, bărbatul, de 50 de ani, prezentând la testarea alcoolscopică valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, în urma unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, conducătorii auto ai celor două autoturisme implicate au fost testaţi alcoolscopic, în cazul unuia dintre ei, un bărbat, de 51 de ani, din comuna Drăgăneşti, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un al treilea conducător auto băut, a fost depistat circulând cu autoturismul pe o stradă din comuna Lieşti. Tânărul, de 20 de ani, le-a declarat poliţiştilor că a consumat două halbe de bere, aparatul etilotest înregistrând însă valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 08 septembrie, un tânăr, de 26 de ani, a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Saturn, din municipiul Galaţi. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat nu numai că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ci şi că se află sub influenţa alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe o stradă din municipiul Galaţi, poliţiştii au depistat un alt conducător auto, sub influenţa alcoolului. Este vorba despre un bărbat, de 39 de ani, care a condus un microbuz pe strada Alexandru Măcelaru, şi care, la testarea alcoolscopică a prezentat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în municipiul Tecuci, doi conducători auto s-au urcat la volan băuţi, fiind depistaţi, primul, pe strada Tecuciul Nou, cel de-al doilea pe strada Dacia, având o concentraţie alcoolică de 0,47, respectiv 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi dată de 08 septembrie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui incident rutier, soldat doar cu pagube materiale. La faţa locului, poliţiştii au constatat însă că, bărbatul, de 30 de ani, aflat la volanul unuia dintre cele două autoturisme implicate, consumase alcool, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un caz asemănător s-a petrecut în comuna Umbrăreşti, unde un bărbat, de 52 de ani, a condus autoturismul pe D.N. 25 şi, la un moment dat, a pierdut controlul direcţiei, acroşând un autoturism care staţiona regulamentar, în afara părţii carosabile. La testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ultimul din şirul conducătorilor auto băuţi, a fost depistat în urma unui accident rutier care a avut loc pe o stradă din comuna Costache Negri. Acesta, un tânăr, de 20 de ani, nu a adaptat viteza în curbă şi a pierdut controlul volanului, intrând cu autoturismul într-un gard şi apoi în şanţul de pe marginea drumului. Valoarea înregistrată de aparatul etilotest, în cazul său, a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu