29 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FLAGRANT: Asistentă sub control judiciar pentru vaccinare la chiuvetă (VIDEO)
FLAGRANT: Asistentă sub control judiciar pentru vaccinare la chiuvetă (VIDEO)

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au pus în executare în cursul zilei de 4 martie a.c., două mandate de aducere la unitatea de parchet pentru audieri. Cele două persoane, o asistentă medicală şi un intermediar, sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită, fals informatic şi fals intelectual în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
În urma cercetărilor efectuate până în prezent, în perioada 2021 - 2022, un număr mare de persoane, contra unor sume de bani cuprinse între 500 lei şi 500 de euro, ar fi beneficiat de certificate de vaccinare obţinute prin intermediari, de la cadre medicale care deservesc un cabinet medical în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea. Cetăţenii care doreau obţinerea certificatelor de vaccinare se foloseau de intermediari, costul pentru obţinerea acestuia fiind de 500 de lei pentru cei care se prezentau la cabinet şi putea ajunge la 500 de euro pentru cei aflaţi în afara ţării.
De asemenea, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare înscrisuri şi material probatoriu pentru dosarul penal de la cabinetul medical.
În cauză, faţă de inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. VEZI VIDEO mai jos! ↓

.

Articole înrudite