29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: A încercat vigilenţa poliţiştilor prin procedee mecanice
Galaţi: A încercat vigilenţa poliţiştilor prin procedee mecanice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier efectuează cercetări privind un conducător al unui automarfar, care a prezentat la control, pentru capul tractor şi remorca ataşată, poliţe de asigurare civilă falsificate prin acţionare mecanică.
"În data de 20 martie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din România, un cetăţean al Republicii Ucraina, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în aceeaşi ţară, anterior menţionată.
La solicitarea colegilor noştri, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a prezentat la control pentru ansamblul rutier condus, poliţele de asigurare internaţională tip carte verde, emise de o societate de asigurări din Ucraina, documente care la o primă vizualizare au ridicat suspiciuni în privinţa autenticităţii. Acestea au fost trimise pentru o inspecţie amănunţită în linia a doua de control, unde s-a constatat că ambele poliţe de asigurare prezentau urme de modificări de text la data expirării valabilităţii.
Conducătorul automarfarului a declarat că a acţionat mecanic asupra documentelor, pe timpul staţionării în aşteptarea controlului de frontieră, deoarece acestea expiraseră în data de 19.03.2023, iar angajatorul nu a efectuat demersurile necesare prelungirii acestora în timp util, fiind nevoit să mai aştepte cel puţin o zi pentru a intra în legalitate. A preferat să modifice la luna de expirare cifra 3, realizând mecanic cifra 8 şi a sperat că poliţiștii de frontieră nu vor sesiza.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite