29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Moldovean, a încercat să treacă frontiera cu buletinul românesc al fratelui
Galaţi: Moldovean, a încercat să treacă frontiera cu buletinul românesc al fratelui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Trecerii Frontierei Galaţi Rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat, cetăţean al Republicii Moldova, care a încercat să folosească la trecerea frontierei o carte de identitate românească aparţinând fratelui său.
"În ziua de 23 martie a.c., în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean al Republicii Moldova, un bărbat în vârstă de 31 de ani, în calitate de pasager într-un autoturism.
La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate eliberată de către autorităţile române. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că există diferenţe între fotografia inserată în document şi fizionomia persoanei care l-a prezentat pentru trecerea frontierei, motiv pentru care au extins verificările.
În urma controlului suplimentar, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul îndeplineşte condiţiile de fond şi formă, fiind unul autentic, însă identitatea persoanei care l-a folosit pentru legitimare este alta decât cea din document. Totodată, colegii noştri au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere moldovenesc cu identitatea reală a acestuia.
Persoana în cauză a declarat că a folosit documentul de identitate al fratelui său întrucât depăşise perioadă legală de şedere pe teritoriul ţării noastre.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, iar persoanei i-a fost propusă instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite