I-a împrumutat maşina şi s-au ales amândoi cu dosare penale Recomandat

Miercuri, 23 Iunie 2021 14:33
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul, dar şi în privinţa proprietarului ansamblului rutier respectiv, pentru încredinţarea acestuia pentru a fi condus pe drumurile publice.

„În data de 22 iunie a.c., în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Băleni, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu de vehicule, format dintr-un autoturism şi o remorcă, condus de D.M., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria «E», necesar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, iar acesta îi aparţine cetăţeanului A.L., în vârstă de 65 de ani. Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză, a declarat că i l-a încredinţat lui D.M. să-l conducă, cunoscând faptul că acesta nu are drept de conducere“, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu