ISU Galaţi declanşează planul roşu de intervenţie la Slobozia Conachi Recomandat

Miercuri, 10 Aprilie 2019 16:57
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi desfăşoară în localitatea Slobozia Conachi, joi, 11 aprilie 2019, în intervalul orar 11:00 - 13:00, un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă "Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unei alunecări de teren care a generat victime multiple şi declanşarea planului roşu de intervenţie".

"În cadrul exerciţiului, pompierii gălăţeni urmăresc perfecţionarea capacităţii de inter-operabilitate în sistem integrat şi antrenarea personalului operativ din structurile de intervenţie în utilizarea echipamentelor specifice acţiunilor de salvare în medii ostile vieţii pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă complexe şi de lungă durată, verificarea şi creşterea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă a personalului structurilor de intervenţie şi a tuturor factorilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de poluarea accidentală a unui curs de apă, verificarea modului de realizare a fluxului informaţional pentru gestionarea situaţiilor create şi menţinerea cooperării între componentele sistemului integrat, viabilitatea planurilor de cooperare şi procedurile operaţionale de acţiune, testarea capacităţii de reacţie şi intervenţie între forţele participante la exerciţiu, identificarea disfuncţionalităţilor şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestor activităţi", se arata în comunicatul ISU Galaţi.

Exerciţiul a fost structurat în două situaţii tactice

Situaţia tactică nr. 1: În data de 11 aprilie 2018, ora 10:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" al judeţului Galaţi este anunţat prin S.N.U.A.U. - 112, despre producerea unei alunecări de teren în zona localităţii Izvoarele, fenomen ce a constat în surparea unui mal de pământ care a surprins mai multe locuinţe şi persoane din zona producerii evenimentului. Din primele informaţii ale martorilor de la faţa locului, mai multe persoane au fost surprinse de prăbuşirea malurilor fiind astupate sub pământ, nu se ştie exact numărul victimelor şi există pericolul de prăbuşire şi a altor elemente din malul de pământ care pot afecta inclusiv traficul rutier.

Situaţia tactică nr. 2: Pe timpul operaţiunilor de intervenţie pentru căutarea şi salvarea victimelor de sub pământ, comandantul acţiunii este anunţat de producerea unui accident de circulaţie pe un drum judeţean, un autovehicul răsturnat în şanţ în care se găsesc victime ce necesită descarcerare şi acordarea primului ajutor medical.

Pentru rezolvarea situaţiilor tactice ale exerciţiului, se întrunesc în şedinţă extraordinară membri Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi şi concomitent membri Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Slobozia Conachi, şi de grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Vor fi prezente echipaje de intervenţie-stingere, descarcerare şi SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Galaţi, Secţiei de pompieri Galaţi şi Tecuci, echipaje din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu