Jocuri de război în poligonul Mălina (FOTO) Recomandat

Marți, 18 Iunie 2019 18:58
Publicat în Regional

Acțiunea ce se desfășoară în aceste zile în poligonul Mălina, intitulată Justice Sword 19, este conexată exercițiului Saber Guardian 2019 (SG19) și reprezintă un vârf al pregătirii profesionale în cadrul activităților cuprinse în planul de instruire al Forțelor Terestre Române pe anul în curs.

În cadrul exercițiului s-au executat o gama largă de acțiuni în context multinațional, interarme și întrunit. "Brigada 282 Infanterie Mecanizată execută acum exercițiul major al brigăzii anual Justice Sword 19, în prima parte a exercițiului am avut un exercițiu de comandament cu exercițiu în teren, în această săptămână este încununarea întregului efort desfășurat timp de 3 săptămâni, săptămâna dedicată tragerii de luptă cu toate subunitățile din compunerea brigăzii", a precizat gen. Iulian Danieliuc, Cmdt. Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor".

În cadrul exerciţiului s-au folosit tancuri care au fost încărcate cu muniție reală, folosită ulterior pentru neutralizarea inamicului. Atacul în cadrul exercițiului s-a desfășurat pe două flancuri, fiind folosită artileria, cu tunuri, și tancurile.

La finalul exercițiului, comandații au decretat că acesta a fost un succes. Pentru eficientizarea activităţilor de instruire în context internaţional, SG19 este conexat cu o serie de exerciţii naţionale şi multinaţionale, numărul total de militari participanţi ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, şi SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Exerciţiul SG19 a început pe 3 iunie și va lua sfârșit pe dată de 24 iunie, în toate poligoanele din țară.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu