Liceeni tâlhăriţi şi înjunghiaţi în faţa liceului Murgoci din Brăila Recomandat

Joi, 23 Ianuarie 2020 16:36
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fapte extreme de grave s-au petrecut, la Brăila, în faţa Liceului Gheorghe Munteanu Murgoci. Patru  liceeni, trei de la respectivul colegiu şi unul de la un alt liceu, au fost agresaţi, ameninţaţi şi întepaţi cu cuţitul şi tâlhăriţi. Doi dintre elevi au necesitat îngrijiri medicale. Poate că succesiunea de violenţe nu ar fi avut loc dacă de la ultima victimă înjunghiată, agentul de pază n-ar fi închis ochii, iar - strigător la cer - asistenta liceului nu ar fi încercat să muşamalizeze primul atac.  

Au fost momente de panică pentru mai mulţi liceeni din Brăila aflaţi, pe rând, după-amiază, lânga una dintre intrările unui liceu din oraş. Rând pe rând au fost atacaţi şi înjunghiaţi, tâlhării fiind tot minori, aceştia cerându-le bani sau ţigări. Ultima victimă, un elev al Liceului Bălcescu, venise să-şi aştepte un coleg pentru a merge împreună spre casă. El a fost cel mai rău lovit de lama cuţitului. 

”Era chiar lângă liceu, la 7 metri maxim de poartă, îşi cumpăra fornetti şi aştepta un amic de la liceul «Murgoci» care are acelaşi drum cu el spre casă. Au venit cei doi care i-au cerut bani, l-au ameninţat, le-a dat un leu că atât mai avea, dar ei au insistat şi vrut să îl percheziţioneze. Băiatul a refuzat şi l-au înjunghiat în picior. Băiatul mei îmi spunea că de faţă a fost şi paznicul liceului: Băiatul s-a uitat în ochii lui când era atacat, dar paznicul pur şi simplu s-a întors, a trântit poarta şi a plecat. Băiatul s-a urcat în autobuz şi s-a dus la spital. Acolo am ajuns şi noi. Va trebui să mai stea încă 7 zile acasă, pansat. Am afat apoi că înainte de băiatul meu, încă trei elevi de la Murgoci au fost atacaţi de aceiaşi tâlhari. Într-un caz, în primul, elevul a fost pansat la cabinetul medical, dar asistenta i-a spus să nu mai reclame nimic. Dacă ea anunţa atunci atacul, poate că băiatul meu nu mai păţea nimic“, spunea Mihai Şolca, tatăl uneia dintre victime. 

De abia după această sesizare s-a aflat că doar cu vreo câteva zeci de minute mai devreme alţi doi liceeni, elevi ai liceului unde a avut loc atacul, au fost şi ei ameninţaţi cu cuţitul, înţepaţi şi tâlhăriţi. Nu au ajuns însă la spital. La sosirea poliţiştilor s-a descoperit că şi mai devreme un alt elev al liceului trecuse prin aceeaşi traumă, dar fusese pansat la cabinetul medical şi i se recomandase să tacă. 

”Agentul de pază a susţinut că nu a văzut nimic, iar asistenta nici nouă nu a dorit să ne spună ce s-a întâmplat invocând confidenţialitatea. Am luat legătura cu superiorii dumneaei şi aşteptăm să primim date. Deocamdată vom merge şi vom discuta cu părinţii şi cu elevii şi vom vedea ce măsuri trebuie luate ca să nu mai avem astfel de situaţii”, a precizat Dan Gheorgiţă, inspector şcolar general adjunct IŞJ Brăila. 

Poliţiştii au identificat autorii, doi minori de 10 şi 17 ani. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii faptei de tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată în formă continuată. Pe lângă dosarul penal al cauzei, Prefectura şi Inspectoratul Şcolar Brăila solicită anchete interne pentru modul de comportament al agentului de pază şi al asistentei medicale a liceului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu