Mii de pelerini au luat agheasmă de la Izvorul Tămăduirii din Brăila Recomandat

Vineri, 03 Mai 2019 16:34
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de credincioşi din Brăila, dar şi din judeţele limitrofe, s-au strâns încă de joi noapte la Biserica Greacă din Brăila, la Izvorul Tămăduirii. Vineri dimineaţă, arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, a făcut slujba de sfinţire a apei izvorului ce curge sub altarul bisericii, iar oamenii - mulţi care au făcut noapte albă în curtea bisericii - au luat agheasmă.

06Izvor2

Pelerinii spun că agheasma de la Izvorul Minunilor este adevărat medicament pentru ei. "Şi eu şi soţul meu suferim cu inima, când simţim că tratamentul nu ne ajută, luăm agheasmă şi ne simţim foarte bine", spunea o femeie care de opt ani vine neîncetat la Izvorul Tămăduirii, în Brăila, şi petrece noaptea în aşteptarea slujbei de vineri. Pentru ca lumea să nu se înghesuie de dimineaţă, din această noaptea se poate lua agheasmă de la izvor. Unii îşi pierd răbdarea la coadă, dar alţii spun că se merită toată oboseală. Jandarmii asigura ordinea şi calmează spiritele.

Legenda spune că în urmă cu mai bine de un secol un bărbat a visat că trebuie să construiască o biserică. Săpând pentru temelia lăcăşului sfânt, el a descoperit acest izvor. Mai mult, se spune că în acest izvor se adună lacrimile pe care Maica Domnului le varsă în Săptămâna Patimilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu