Noi protoierei la Făurei şi Însurăţei Recomandat

Joi, 03 Martie 2022 13:09
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, în după-amiaza zilei de 02 martie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a instalat noul protoiereu de Făurei. Preotul Mihăiţă Cocîrlea (FOTO 1 ↑) de la parohia „Surdila Găiseanca”, judeţul Brăila, este noul protoiereu care va conduce administraţia protoieriei şi clericii din cadrul protopopiatului Făurei. Evenimentul prilejuit de această nouă instralare s-a desfăşurat în biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din incinta Protoieriei Făurei şi a fost precedat de săvârşirea Paraclisului Maicii Domnului.

„Ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de hirotesie a noului protoiereu şi l-a aşezat în demnitatea de protoiereu pe preotul Mihăiţă Cocîrlea, în prezenţa sfinţiţilor slujitori din cadrul acestui protopopiat. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit fostului protopop de Făurei, preotului Viorel Enache, pentru cei aproape 30 de ani de activitate misionară în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos“, informează Arhiepiscopia.

Tot miercuri, Arhiepiscopul Dunării de Jos a instalat un nou protoiereu pentru protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din vecinătatea sediului protoieriei Însurăţei.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Casian l-a hirotesit în demnitatea de protoiereu pe seama Protoieriei Însurăţei pe preotul George Ionuţ Albu (FOTO 2 ↑) de la parohia Mihai Bravu, judeţul Brăila. Chiriarhul Dunării de Jos i-a oferit noului protoiereu de Însurăţei bederniţa, brâul roşu şi crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală şi au fost rostite cuvântările specifice acestui moment festiv. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit preotului Constantin Dumitru, fostul protopop de Însurăţei, pentru întreaga activitate misionară desfăşurată în cei aproape 20 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos“, potrivit Arhiepiscopiei.

La ambele întruniri au fost discutate şi aprobate o serie de măsuri ce au în vedere sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, aflaţi în dificultate, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu