15 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oboseala i-a adus un dosar penal
Oboseala i-a adus un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi avea permisul anulat, dar şi în privinţa proprietarului vehiculului, pentru încredinţarea acestuia în scopul de a fi condus pe drumurile publice.
"În data de 16 martie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Corni, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat, cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani. Acesta călătorea împreună proprietara autoturismului, cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani.
La controlul de frontieră, iniţial bărbatul a declarat că nu are permisul de conducere moldovenesc asupra sa, dar că are drept de a conduce. În urma verificărilor specifice efectuate prin intermediul colegilor din Republica Moldova, poliţistii de frontieră au constatat că bărbatul a obţinut în anul 2020 dreptul de a conduce autovehicule din categoria B şi B1, dar că permisul de conducere al acestuia figurează în baza de date cu menţiunea «nevalabil» din data de 03.11.2021. Ulterior conducătorul autoturismului a recunoscut faptul că permisul i-a fost anulat.
Din declaraţiile celor doi a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredinţat spre a-l conduce de către pasagera din dreapta sa. Cu privire la cele constatate, proprietara a declarat că se simţea obosită şi că în aceste circumstanţe i-a încredinţat autoturismul.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă drept de a conduce, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite