Permisele de acces în Deltă se vor cumpăra online după data de 15 iunie Recomandat

Vineri, 05 Iunie 2020 14:50
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, pe pagina de Facebook, că permisele de acces în Deltă pot fi obţinute atât de la automatele de eliberare din Tulcea, Corbu, Vadu şi Murighiol, cât şi de la centrele instituţiei din perimetrul Rezervaţiei, iar secţiunea de plăţi online va fi disponibilă în a doua jumătate a lunii, informează Agerpres.
Anunţul a fost făcut după ce, miercuri, zeci de persoane au stat la rând încă de la primele ore ale dimineţii pentru a plăti tariful de acces în Deltă perceput tuturor celor care au domicilii în afara localităţilor din Rezervaţie.
"Permisele de acces turist în Rezervaţie şi cele de pescuit recreativ/sportiv se pot obţine şi de la Centrele de Vizitare şi Educaţie Ecologică din Sulina, Crişan, Chilia Veche. Informaţii despre acces şi pescuit sportiv în RBDD se pot obţine şi de la sediile Comisariatelor de control integrat din teritoriu (Tulcea, Murighiol, Jurilovca, Sulina, Crişan)", se arată în anunţul ARBDD.
Instituţia din subordinea Ministerului Mediului aminteşte că în această perioadă se lucrează la finalizarea aplicaţiei de plăţi online, urmând ca după data de 15 iunie să devină funcţională integral.
"În momentul de faţă, aplicaţia este funcţională pentru obţinerea permiselor de acces gratuite (pentru categoriile ce beneficiază de gratuităţi) şi de pescuit recreativ/sportiv", se mai specifică în anul anunţul Administraţiei Deltei.
Zeci de persoane, multe din judeţul Tulcea, au stat miercuri (n.r. - 03 iunie 2020), la rând, chiar şi 30 de minute pentru a avea acces la automatele de eliberare a permiselor din sediul ARBDD din Tulcea, fiind pentru prima dată în ultimii ani când se întâmplă acest lucru.
Site-ul ARBDD, ddbra.ro, funcţionează doar parţial de la finele anului trecut, după ce instituţia statului a achiziţionat un nou pachet de servicii software în valoare de 114.000 lei, fără TVA.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu