03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pescăriţe din toată ţara se întrec la Bibaniada 2023
Pescăriţe din toată ţara se întrec la Bibaniada 2023

Sâmbătă, 24 iunie, în Delta Dunării, la Mila 23, are loc a treia ediţie a concursului  feminin de pescuit la biban în echipă, prima competiţie de acest gen din România.
Concursul de pescuit este inspirat de tradiţia din satul Mila 23, unde, în fiecare an în luna iunie, după ce se încheie perioada de prohibiţie, femeile din sat ies la pescuit de biban. 
Bibaniada de fete este un eveniment multidisciplinar, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradiţiile, obiceiurile, muzica tradiţională şi ideea de turism lent.
Concursul de pescuit va fi urmat de un festival gastronomic – în care capturile de biban se vor transforma într-o demonstraţie de gătit saramuri şi alte delicatese pescăreşti, care vor putea fi degustate de publicul prezent la eveniment.
Programul artistic va fi asigurat de Radu Captari, corul Sinicka (Mila 23), Ansamblul Dobrogeanca (Sulina), formaţia Zagăn şi Alexandra Listrat la garmoşcă (Tulcea), care deţin un repertoriu impresionant de cântece şi dansuri tradiţionale lipoveneşti şi ucrainene. Evenimentul va fi completat de activităţi educative pentru copii şi de un târg de produse locale.
"Invităm pescăriţe din toată ţara să ni se alăture şi să facem echipă! Această idee a pornit din dorinţa noastră de a promova tradiţiile micilor comunităţi din Delta Dunării, pentru ca cei care ne vizitează să vadă că aici găsesc nu doar o bogăţie de resurse naturale, ci şi un patrimoniu cultural foarte divers", a declarat Lucica Buhaev, Asociaţia Delta Plan Mila 23.


Articole înrudite