20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sute de păsări vânate ilegal la Brăila
Sute de păsări vânate ilegal la Brăila

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei Oraşului Însurăţei şi Serviciului Pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat cinci percheziţii la imobilele unor persoane fizice şi juridice, toate pe raza localităţii Stăncuţa.
La un imobil care reprezintă atât domiciliul unui bărbat, în vârsta de 39 de ani, cât şi sediul unei societăţi constituită ca armurier, administrată de bărbatul în cauză, poliţiştii au găsit 141 exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, raţe, becaţine, raţe mari şi gârliţe mari, 8 arme de vânătoare şi 1.598 elemente de muniţie, depăşind cu 1.098 de cartuşe, limita maximă prevăzută de lege pentru a fi deţinută.
La domiciliul unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost identificaţi cinci cetăţeni italieni, care deţineau 19 exemplare vânat din speciile gâscă sălbatică şi raţă sălbatică, fără respectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de vânătoare.
La domiciliul unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost găsite 83 elemente de muniţie, păstrate cu încălcarea prevederilor legale şi pentru care persoana în cauză nu era autorizată să le deţină.
De asemenea, la domiciliul unei femei, în vârstă de 47 ani, au fost identificate resturi specifice eviscerării unor exemplare de păsări, provenite în urma vânătorii, în greutate de aproximativ patru kilograme.
Toate bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar ca măsură complementară, celor cinci cetăţeni italieni, le-au fost retrase permisele temporare de vânătoare.
Totodată, autorizaţia de funcţionare a armurierului a fost retrasă în vederea anulării, iar depozitul aparţinând entităţii juridice a fost sigilat, până la clarificarea situaţiei juridice a elementelor de patrimoniu aparţinând acesteia.


Articole înrudite