22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tânăr din Brăila cercetat pentru braconaj
Tânăr din Brăila cercetat pentru braconaj

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, în maşina căruia au fost descoperite bunuri folosite la braconaj piscicol.
Astfel, în data de 12 octombrie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe malul stâng al fluviului Dunărea, în zona braţului Calia - km 2, un brăilean, în vârstă de 26 de ani, care deţinea într-un autoturism înmatriculat în România două plase de pescuit tip monofilament şi patru  plase de pescuit tip naylon cu trei fire.
De asemenea, în autoturism au fost descoperiţi mai mulţi peşti de diferite specii, obţinuţi din pescuit, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documentele legale.
Despre cele constatate, cetăţeanul român a declarat că bunurile descoperite în autoturism nu îi aparţin.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârselor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.
Autovehiculul în care au fost descoperite bunurile folosite la braconaj a fost reţinut in vederea continuării cercetăilor.
Bunurile folosite la braconaj, respectiv plasele tip monofilament şi naylon de 72 de metri, în valoare totală de 500 de lei, au fost ridicate de asemenea în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale.


Articole înrudite