02 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tânără snopită în bătaie de soţ după ce i-a cerut divorţul
Tânără snopită în bătaie de soţ după ce i-a cerut divorţul

O femeie din municipiul Tulcea a solicitat sprijinul jandarmilor, reclamând un conflict cu soţul şi faptul că a fost agresată atât fizic, cât şi verbal de către acesta.
Când au ajuns la faţa locului, jandarmii au identificat femeia în faţa imobilului unde locuia, aceasta declarând că se afla la domiciliu, împreună cu soţul şi copilul, în momentul în care s-a iscat scandalul dintre ei.
Femeia, în vârstă de 28 de ani, i-a comunicat soţului că a luat hotărârea de a divorţa, iar în acel moment, acesta a devenit agresiv atât fizic, cât şi verbal, îmbrâncind-o şi adresându-i injurii şi expresii jignitoare.
De teama bărbatului, femeia s-a retras în altă cameră, unde a apelat, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, la sprijinul forţelor de ordine, ulterior reuşind să părăsească domiciliul şi să aştepte în faţa imobilului intervenţia jandarmilor.
Întrebat de cele întâmplate, bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a negat cele reclamate, declarând că el, de fapt, şi-a invitat soţia în oraş, însă ea l-a refuzat şi în schimb i-a dat şi vestea divorţului, invocând numeroasele neînţelegeri dintre ei.
Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.
Violenţa în familie nu a fost singura faptă constatată de jandarmi în acest sfârşit de săptămână. O altă faptă constând în loviri şi alte violenţe a necesitat intervenţia forţelor de ordine la o sală de jocuri din municipiul Tulcea, unde un bărbat a provocat un scandal.
De asemenea, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 2.000 lei pentru fapte precum consum de băuturi alcoolice în spaţiul public, neluarea de către părinţi a măsurilor necesare pentru a împiedica minorii de la fapte de vagabondaj şi cerşetorie şi pescuitul recreativ efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale.
Jandarmii au acordat şi sprijin pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliţia, la constatarea altor 7 infracţiuni precum furtul, înşelăciunea, lovirea sau alte violenţe şi distrugerea.

Articole similare: Şi-a salvat soacra din pumnii fiului


Articole înrudite