Un gălăţean şi cinci brăileni cercetaţi pentru braconaj piscicol Recomandat

Miercuri, 19 Februarie 2020 13:25
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră brăileni şi gălăţeni efectuează cercetări cu privire la şase cetăţeni români care transportau peşte fără documente de provenienţă ori desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu unelte interzise de lege şi fără a deţine autorizaţie de pescuit.

„În data de 18 februarie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brăila, respectiv Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat şase bărbaţi, cinci brăileni şi un gălăţean, cu vârste cuprinse între 38 şi 67 de ani, care transportau peşte fără documente legale sau desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat. Astfel, poliţiştii de frontieră brăileni au interceptat, pe malul stâng al fluviului Dunărea, trei bărbaţi, cu domiciliul în Brăila, având asupra lor o cantitate totală de 56 de kilograme de peşte, speciile şalău, caras, plătică şi sânger, pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Tot la malul stâng al fluviului Dunărea, în zona kilometrului fluvial 39, colegii noştri au depistat alţi doi brăileni, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor ataşat, folosind o plasă de pescuit din aţă, fără a deţine autorizaţie de pescuit. De asemenea, poliţiştii de frontieră gălăţeni l-au depistat pe cetăţeanul N.V., cu domiciliul în Galaţi, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit într-un canal adiacent râului Prut, folosind o plasă de pescuit tip monofilament, cu care a capturat aproximativ şase kilograme de peşte din speciile caras şi sânger, care au fost redate ulterior mediului natural“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere,transport sau comercializare fără documente peşte sau produse din peşte, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Ambarcaţiunea, motorul ataşat şi uneltele de pescuit, în valoare de 3.100 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cantitate totală de 56 de kilograme peşte a fost predată unei societăţi comerciale spre valorificare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu