6 milioane de zâmbete sănătoase în 25 de ani de Program Şcolar Colgate

 
Duminică, 18 Martie 2018 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Programul Şcolar Colgate, parte integrantă a iniţiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures, împlineşte anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecţii educaţionale despre igiena orală corectă.
„Misiunea Colgate este aceea de a aduce cât mai multe zâmbete sănătoase copiilor din întreaga lume. Facem acest lucru şi în România prin Programul Şcolar Colgate încă din 1993, când a avut loc prima lecţie de igienă orală. Suntem mândri că am reuşit să educăm 6 milioane de copii despre importanţa igienei orale şi că programul a devenit o tradiţie care împlineşte 25 de ani în 2018. Este important pentru copii să deprindă obiceiurile de igienă orală de la vârste fragede, iar acest lucru îi va ajuta să se dezvolte frumos şi va fi un reper pentru viitorii adulţi”, a spus Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager Colgate-Palmolive Central Europe East.
„Ne bucurăm să fim pentru al treilea an consecutiv parteneri ai Programului Şcolar Colgate, care a împlinit 25 de ani de educare a elevilor din mediul urban şi rural în privinţa igienei orale. Educaţia pentru sănătate este importantă pentru copii şi mai ales cea prin joacă, adaptată vârstelor acestora. Copiii sunt dornici să înveţe cât mai multe lucruri noi, iar Programul Şcolar Colgate vine în întâmpinarea lor cu informaţii teoretice şi practice cu privire la igiena orală pe care ei le pot pune apoi în aplicare acasă, cu ajutorul părinţilor”, a declarat Dr. Sorina Botescu, Manager proiecte educaţie pentru sănătate, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.


Programul Şcolar Colgate a fost lansat în România în 1993, iar din 2015 se desfăşoară în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Română şi cu şcoli primare din întreaga ţară, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică din România. Copiii învaţă cum să aibă grijă de sănătatea lor orală prin sfaturi şi informaţii transmise sub formă de joc cu ajutorul Doctorului Măseluţă şi al Supereroilor dinţilor sănătoşi.
Programul are anual trei ediţii, în cadrul cărora sunt educaţi peste 200.000 de copii din întreaga ţară. Prima ediţie din 2018 va avea loc în perioada 15 martie – 15 iunie şi va ajunge în judeţele Brăila, Călăraşi, Covasna, Mehedinţi, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamţ şi în sectoarele 1 şi 5 din Bucureşti.


Pentru ca lecţiile să fie cât mai atractive pentru elevi, regulile de bază sunt prezentate chiar de Dr. Măseluţă şi echipa sa de Supereroi ai dinţilor sănătoşi într-un film educaţional. Elevii au ocazia să exerseze tehnica de periaj sub îndrumarea atentă a profesioniştilor şi învaţă prin joc paşii pe care trebuie să îi urmeze zilnic pentru a avea o igienă orală corectă: periajul dinţilor timp de două minute de cel puţin două ori pe zi cu ajutorul unei periuţe de dinţi înlocuită o dată la trei luni, vizite periodice la medicul dentist şi adoptarea unei diete echilibrate. Lecţiile de educaţie pentru sănătate orală sunt completate de informaţii privind importanţa spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejaţi de afecţiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.
Este important ca elevii să continue acasă ceea ce învaţă în Programul Şcolar Colgate, de aceea, la finalul fiecărei lecţii, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru părinţi, produsele de bază pentru îngrijirea dinţilor (o periuţă de dinţi şi o pastă de dinţi Colgate) şi un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Şcolile participante în Programul Şcolar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor.
Mai mult, în 2017, compania a lansat Programul Zâmbete Colgate prin care s-au oferit consultaţii stomatologice profesionale gratuite în 20 de oraşe mici din 10 judeţe ale României. Peste 1.500 de elevi înscrişi în program au beneficiat de un diagnostic cu recomandări pentru tratament în urma consultaţiilor, lecţii de igienă orală pentru un zâmbet sănătos şi mostre gratuite de produse de îngrijire orală. Programul, parte din campania România merită zâmbete Colgate, care a pornit în căutarea poveştilor din spatele zâmbetelor românilor, va continua şi anul acesta în două etape.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu