29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Berea fără alcool, pro şi contra
Berea fără alcool, pro şi contra

Berea fără alcool determină rinichii să lucreze mai intens, drept urmare, agenţii cancerigeni din această băutură nu pot fi eliminaţi în mod natural, ci se blochează în ţesuturi, este concluzia la care au ajuns experţii. Aceste efecte pot duce la inflamarea rinichilor, favorizând apariţia pielonefritei, glomerulonefritei sau insuficienţei renale. Specialiştii susţin că, în plus, tractul gastro-intestinal are de suferit, putându-se forma gaze intestinale, din cauza conţinutului ridicat de dioxid de carbon, iar conservanţii pot intensifica efectul toxic.
Indiferent de tot ce s-a afirmat până acum, această băutură are şi multe beneficii: conţine şi substanţe utile - antioxidanţi care luptă împotriva proceselor de oxidare, conţine şi vitamine B, necesare pentru funcţionarea sistemului nervos şi pentru realizarea multor reacţii biochimice.
Băutura conţine şi un procent mic de alcool etilic, iar depozitarea sa pentru o perioadă îndelungată creşte concentraţia de etanol. Şi nu în ultimul rând, berea fără alcool poate determina dependenţă, adică poate deveni primul pas spre obişnuinţa de a consuma băuturi alcoolice. Oamenii de ştiinţă citaţi de Rador.ro explică acest efect prin faptul că berea fără alcool este percepută de o persoană, din punct de vedere psihologic, la fel ca berea obişnuită. În zona de risc se află cei care, din anumite motive, îşi limitează consumul de băuturi tari.


Articole înrudite