În ultimii doi ani aproape 6 milioane de persoane au beneficiat de tratament pentru hepatitele B şi C

 
Vineri, 03 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat, recent, un rezultat pozitiv înregistrat la nivel global în lupta contra hepatitei virale, cu o cifră record de 3 milioane de persoane care au beneficiat de tratament pentru hepatita C în ultimii doi ani, informează DPA. De asemenea, alte aproximativ 2,8 milioane de persoane au început un tratament de lungă durată pentru hepatita B în 2016.
''Am constatat o creştere de aproape cinci ori în ultimii cinci ani a numărului ţărilor care dezvoltă planuri la nivel naţional pentru eliminarea hepatitelor virale care pun în pericol viaţa'', a declarat Gottfried Hirnschall, directorul Departamentului de programe globale pentru HIV şi hepatite din cadrul OMS.
''Aceste rezultate oferă speranţa că eliminarea hepatitei poate să devină şi va deveni realitate'', a adăugat acesta.
Cu toate acestea, hepatita cauzează peste 1,3 milioane de decese anual, notează sursa citată.
Finanţarea rămâne o constrângere majoră, majoritatea statelor lipsindu-le resursele financiare adecvate pentru a susţine serviciile-cheie în domeniul hepatitei, conform OMS, aceasta subliniind nevoia de a extinde măsurile de testare şi diagnostic pentru hepatita B şi C.
Potrivit estimărilor din anul 2015, una din zece persoane care trăieşte cu hepatita B şi una din cinci persoane care are hepatita C sunt conştiente de existenţa acestor infecţii.
OMS a publicat cifrele înaintea World Hepatitis Summit din 2017, eveniment ce are lor în Sao Paulo, Brazilia.
Hepatita reprezintă o inflamare a ficatului transmisă prin alimente sau apă contaminate ori fluide corporale infectate şi este împărţită în cinci tipuri virale principale.
În cazul hepatitei A şansele de vindecare sunt mari, în timp ce persoanele infectate cu hepatite B sau C pot dezvolta infecţii cronice care pot duce la ciroza hepatică şi cancer.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu