Propuneri de colaborare româno-palestiniană în domeniul intervenţiilor de urgenţă

 
Luni, 13 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comandantul Forţelor Naţionale de Securitate din Palestina, Nidal Abu Dukhan, a declarat recent, la Ramallah, că partea palestiniană este interesată de o colaborare cu statul român, în special în domeniul instruirii pentru intervenţii de urgenţă a forţelor speciale în situaţii-limită, precum luarea de ostatici, dar şi în ceea ce priveşte organizarea unor cursuri de prim-ajutor în cazul unor evenimente cum ar fi dezastrele.
Nidal Abu Dukhan a propus ca etapa teoretică a acestor specializări să se facă în Palestina, iar pregătirea fizică în România.
Oficialul palestinian a făcut aceste propuneri în cadrul întânirii avute cu Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, care este şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. La întâlnire a participat şi şeful Oficiului de Reprezentare al României în Palestina, Cătălin-Mihai Ţîrlea.
Raed Arafat a apreciat că modul în care funcţionează Forţele Naţionale de Securitate din Palestina este similar cu cel în care-şi desfăşoară activitatea Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi a declarat, în cadrul întâlnirii, că propunerile comandantului Nidal Abu Dukhan sunt realizabile în cadrul unui parteneriat, în contextul în care România are o experienţă vastă atât în intervenţii în situaţii de urgenţă, cât şi în acordarea de prim-ajutor.
Întâlnirea a avut loc în marja celui de-al doilea Congres medical internaţional palestiniano-român organizat de Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni din România (AMFPR) în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Palestina, Ambasada Statului Palestina şi Departamentul de Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, sub egida preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu