RAPEX a validat ultima notificare a României privind măştile neconforme comercializate Recomandat

Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 20:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sistemul european de alertă rapidă pentru protecţia consumatorului (RAPEX) a validat notificarea transmisă de România privind existenţa în comerţ a unui tip de măşti neconforme, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
"Încă o notificare a României, în ceea ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă, a fost validată de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene - RAPEX", se precizează în comunicatul ANPC.
Notificarea transmisă de România atrage atenţia că măştile de protecţie marca Simbio, produse în China, ar putea prezenta riscuri pentru sănătate.
"Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism relevant. În consecinţă, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149", se menţionează în notificarea transmisă de România în sistemul de alertă rapidă RAPEX.
Un număr de 10.000 de măşti din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie, în urma verificărilor realizate în piaţă, potrivit ANPC. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu