27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei reţete pentru accelerarea bronzării
Trei reţete pentru accelerarea bronzării

Alimentaţia poate facilita bronzarea, poate proteja împotriva daunelor cauzate de razele soarelui şi poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. Pentru un bronz durabil, cele mai adecvate ar fi legumele şi fructele de culoare portocalie şi cele antioxidante, semnalează El Mundo şi ABC.

Morcovii, caisele şi pepenii galbeni conţin betacaroten, ceea ce permite stimularea pigmentaţiei pielii.

Pentru protejarea pielii de radicalii liberi generaţi de razele ultraviolete, se recomandă un aport nutriţional extra de alimente antioxidante.

Fructe şi legume ca morcovul, mango, pepenele galben şi roşiile sunt bogate în antioxidanţi, aminteşte El Mundo, preluând câteva reţete elaborate pe bază de morcovi, roşii, mango, avocado şi fructe uscate, care accelerează bronzarea şi protejează împotriva soarelui.

SALMOREJO. Este vorba despre o reţetă simplă din gastronomia spaniolă. Se prepară pe bază de roşii, puţină pâine, ulei de măsline virgin extra şi sare, care se amestecă până se obţine consistenţa unei creme. Se pot adăuga câteva bucăţele de jambon şi ou fiert.

GUACAMOLE. Se prepară din avocado, care se pisează. Se adaugă ardei iute, roşii, suc de lămâie, coriandru. Acest sos acompaniază diverse gustări.

MANGO CROCANT. Un desert delicios făcut din mango şi câteva frunze de mentă, peste care se pun bucăţi mărunte de migdale, alune şi fistic. Deasupra se răzuieşte puţină ciocolată neagră.

„Dacă doriţi o culoare a pielii mai sănătoasă şi mai atrăgătoare, este mai bine să urmaţi o dietă sănătoasă cu fructe şi legume din abundenţă decât să vă aşezaţi la soare”, afirmă Dr.Ian Stephen de la Universitatea din Nottingham, într-un studiu publicat în revista „Evolution and Human Behaviour”, relatează ABC. Potrivit acestui studiu, persoanele care mănâncă mai multe porţii de fructe şi legume pe zi au o culoare a pielii mai aurie datorită carotenoizilor, prezenţi în fructele şi legumele de culoare roşie şi portocalie.

Pentru ca bronzul să se menţină cât mai mult timp, se mai recomandă să se hidrateze bine pielea. Pentru a revitaliza, hrăni şi hidrata pielea nu este necesar numai un produs hidratant, ci trebuie să se bea cel puţin doi litri de apă pe zi, să se urmeze o dietă bogată în legume şi fructe şi să se evite grăsimile.


Articole înrudite