28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UE va primi vaccinurile adaptate la Omicron în doar câteva zile după ce vor fi autorizate
UE va primi vaccinurile adaptate la Omicron în doar câteva zile după ce vor fi autorizate

Vaccinurile anti-COVID-19 adaptate la varianta Omicron vor fi livrate în Uniunea Europeană într-un interval de doar câteva zile după ce vor fi autorizate de agenţia cu rol de reglementare a medicamentelor pe piaţa europeană, a declarat un membru al Parlamentului European, politicianul german Peter Liese, citat de Reuters.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să ia o decizie în legătură cu vaccinurile adaptate de compania Moderna şi de alianţa Pfizer-BioNTech pentru a contracara varianta Omicron BA.1, precum şi tulpina originală a noului coronavirus, care a apărut pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019.
Moderna va livra către Uniunea Europeană 70 de milioane de doze de vaccin adaptat în primele două luni după autorizare, inclusiv între 8 milioane şi 11 milioane de doze care vor deveni disponibile cel mai devreme în prima săptămână a lunii septembrie. Germania urmează să primească 4 milioane de doze în primele două săptămâni după autorizare, a precizat europarlamentarul Peter Liese.
De asemenea, până la 29 de milioane de doze conţinând vaccinul adaptat de alianţa Pfizer-BioNTech ar putea fi livrate Germaniei în luna septembrie, din care 10 milioane de doze în primele două săptămâni după autorizarea serului.
"Nu putem face declaraţii despre livrări viitoare", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Reprezentanţii companiilor Moderna, Pfizer şi BioNTech nu au putut fi deocamdată contactaţi de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă. (sursa Agerpres)


Articole înrudite