29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost lansată oficial noua disciplină olimpică: Canotajul pe mare
A fost lansată oficial noua disciplină olimpică: Canotajul pe mare

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată miercuri, 11 august, oficial în România în cadrul unui eveniment derulat pe Plaja REYNA din Mamaia, în prezenţa Elisabetei Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, şi a canotorilor români, printre care campioana olimpică Simona Radiş.
Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a fost gazda evenimentului intitulat ÎMPREUNĂ FACEM VALURI, acompaniată de sportivii din Lotul Olimpic de Canotaj al României, care ne-au reprezentat cu succes ţara la JO de la Tokyo, printre care Simona Radiş (medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin W2x) şi Ştefan Constantin Berariu (medaliat cu argint în proba de patru rame masculin (M4-).
Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare şi este o ramură a canotajului foarte populară în ţări precum Italia, Franţa sau Marea Britanie. Ambarcaţiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste şi mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.


Articole înrudite