25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ajax Dulcisimo, eliminată „cu cîntec” în optimi
Ajax Dulcisimo, eliminată „cu cîntec” în optimi

Weekendul trecut, la Rm. Vâlcea s-a disputat Campionatul Naţional de Minifotbal, la start aliniindu-se 32 de echipe. Galaţiul a fost reprezentat de două formaţii: Ajax Dulcisimo şi Viitorul. Ajax Dulcisimo, multipla campioană a Galaţiului, manager Iulian Lazăr, a câştigat neînvinsă grupa B după ce a înregistrat rezultatele: 4-0 cu Borussia Hermannstadt, 6-5 după lovituri de la 7 metri (0-0) cu Tazmannschaft Bucureşti şi 3-0 cu Dia Guard Cipricom Zalău dar a fost stopată neregulamentar în optimi de Old Boys Bucureşti. 

Campioana Bucureştiului a câştigat pe teren cu 1-0. La finalul meciului, managerul echipei gălăţene a contestat dreptul de joc pentru Bogdan Barbu. În prima parte a acestui an, jucătorul celor de la Old Boys Bucureşti a fost legitimat la Concordia Chiajna, echipă ce a activat în Liga a II-a şi care a participat la barajul de promovare/menţinere în Liga I, unde jucătorul în cauză a fost rezervă. 

„Respinge ca nefondată contestaţia echipei Ajax Dulcisimo Galaţi, urmând ca jocul dintre această echipă şi echipa Old Boys Bucureşti să fie omologat conform menţiunilor de pe raportul de arbitraj. Disjunge cauza şi reţine spre analiză şi judecare activitatea organizatorului local al campionatului CMFB în calitate de persoană desemnată de Federaţie cu atribuţii şi în operarea sistemului informatic pentru campionatul CMFB, cu privire la întrunirea elementelor constitutive pentru abaterea disciplinară a unei legitimări frauduloase pentru un jucător participant la Campionatul Naţional de la Vâlcea 2022.

Ridică dreptul de joc al jucătorului Barbu Florian până la lămurirea cauzei sub toate aspectele şi până la soluţionarea cazului de legitimare frauduloasă, aşa cum rezultă din ansamblul probator administrat în cauză”, a fost comunicatul transmis de Federaţia de Minifotbal celor de la Ajax Dulcisimo. 

O decizie care îi incriminează pe cei de la Federaţia de specialitate după ce ridică semne de întrebare: după ce s-a descoperit vina celor de la Old Boys, şi jucătorul a fost suspendat, de ce echipa bucureşteană a fost menţinută în competiţie, iar contestaţia a fost respinsă ca nefondată? 

Lotul de jucători de la Ajax: Daniel Constantinescu, Alin Comănescu -Cosmin Petică, Daniel Gîţă, Daniel Pleşu, Laurenţiu Radu, Iulian Năpîrlică, Ionuţ Constantinescu, Constantin Spînache, Adrian Huhulea şi căpitanul Bogdan Dima.

La prima participare, Viitorul Galaţi a înregistrat rezultatele în grupa E: 1-2 cu Nurvil, 0-1 cu Raal, 2-5 cu Luxury Team. Lotul folosit: Florin Damian, Rareş Antofe, Constantin Chiciuc, Ionuţ Ciotîrcă, Cosmin Dragomir, Costel Dumitru, Eduard Dumitru, Gheorghe Gologan, Traian Mărgărit, Marius Postelnicu, George Stoian, care a fost şi delegatul echipei, Valentin Stoian, George Bîrlădeanu.


Articole înrudite